Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuwe categorie Golden Service Awards: Glazenwasser van het Jaar

Dit jaar worden er tijdens de Golden Service Awards maar liefst vier prijzen uitgereikt: Schoonmaker van het Jaar, Leidinggevende van het Jaar, Schoonmaakteam van het Jaar én -voor het eerst- Glazenwasser van het Jaar. Volg Service Management op LinkedIn:

Waar de Golden Service Awards eerder alleen de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing kenden, kwam daar in 2019 verandering in. Toen werden namelijk de categorieën Schoonmaakteam van het Jaar en Leidinggevende van het Jaar toegevoegd. Dit jaar komt daar een vierde categorie bij: de Glazenwasser van het Jaar.

Feest niet compleet zonder glazenwassers

“Glazenwassers zijn een belangrijk onderdeel van de schoonmaaksector”, vertelt Jorcho van Vlijmen, voorzitter van de Stichting Golden Service Awards. “We wilden dan ook graag recht doen aan dit mooie vak door ook hen hierbij te betrekken. Een feest voor de hele branche zou niet compleet zijn zonder hen.”

Ook ZZP’ers maken kans op titel

De inschrijvingen voor alle vier de categorieën van de Golden Service Awards zijn inmiddels geopend. Voor de Glazenwasser van het Jaar-verkiezing geldt, net als voor de andere categorieën, dat er per organisatie maximaal drie glazenwassers genomineerd kunnen worden. Goed om te weten: uiteraard kunnen ook ZZP’ers worden genomineerd en meestrijden voor de titel.

Wie zijn of haar gegadigden wil inschrijven, kan terecht op www.goldenserviceawards.nl. De inschrijvingen sluiten op 1 september. Half oktober worden de finalisten bekend gemaakt en op 3 december worden de awards uitgereikt. Organisaties kunnen maximaal 3 schoonmakers, 3 leidinggevenden, 3 glazenwassers en 3 teams indienen. Een team bestaat minimaal uit 3 personen.

Hoe word je Glazenwasser van het Jaar?

Maar wanneer word je nou Glazenwasser van het Jaar? De jury baseert haar keuze op de volgende criteria:

  • Opleiding(en) en het toepassen van de opgedane kennis
  • Inzicht in doel glazenwassen
  • Relatie, omgang en communicatie met collega’ s en eventueel leidinggevende/werken in teamverband
  • Kennis en toepassing van Arbeidsmiddelen volgens arbeidshygiënische strategie en/of werkkeuzemodel RAS
  • Kennis en juiste toepassingen van methodes voor glasbewasssing en gevelinstallaties
  • Methodes om veilig te werken op hoogte in combinatie met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Ergonomie: het bewust inrichten van de werkplek in combinatie met het toepassen juiste werkhouding
  • Ambitie om iedere dag een nog betere glazenwasser te worden/straalt uit dat het vak glazenwassen een serieus, maar vooral ook een leuk beroep is
  • Controle eindresultaat

Over de Golden Service Awards

De GSA hebben een helder doel: een stevige bijdrage leveren aan de kwaliteit en imago van de schoonmaaksector. Werken aan het belang en het bevorderen van de zichtbaarheid en uitstraling, als onafhankelijk en kwalitatief sterk platform. Met dank aan de ambassadeurs die achter de Golden Service Awards staan. Dat zijn Numatic, Katrin, ICS Groep, SMB Willems, CSU, Gom en EW Facility Services. Zij maken deze verkiezing mede mogelijk.

Ga naar www.goldenserviceawards.nl om jouw schoonmaaktopper(s) direct te nomineren

Lees ook:

Laatste nieuws

Specialisme

Partners