Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Verdachte verschijnt voor de rechter voor duwen tegen ladder van glazenwasser

Een glazenwasser viel een jaar geleden meters naar beneden van zijn ladder, omdat er onenigheid was over de betaling van een rekening. Het Openbaar Ministerie eiste maandag bij de rechtbank in Den Haag drie jaar cel en tbs met voorwaarden tegen een man voor het omduwen van de ladder van de glazenwasser.

Het slachtoffer viel meters naar beneden, brak diverse botten en verloor het zicht in een van zijn ogen volledig en in zijn andere oog deels. Hij moest langdurig revalideren. Enige tijd voor dit voorval had de glazenwasser de ramen van een gezin gewassen. De rekening was nog niet betaald door de zwager van het gezin, omdat de ramen nog vies zouden zijn. Het slachtoffer kwam 14 december verhaal halen; uit boosheid klom hij op zijn ladder en wreef aarde op de ruiten. Hij wilde zijn 15 euro hebben voor het verrichten van de klus.

Aandacht trekken

Het OM verwijt de verdachte het trekken, duwen en schudden aan de ladder. De dove verdachte vertelde met behulp van een gebarentolk aan de rechters dat het niet de bedoeling was het slachtoffer te laten vallen. "Ik wilde zijn aandacht trekken." De advocaat van de verdachte pleitte dan ook voor vrijspraak. "Het was een domme, ondoordachte actie, maar van geweld was geen sprake." Ook wijst hij erop dat het slachtoffer in zijn ogen onveilig aan het werken was. Zo was de ladder niet gezekerd.

Opname in kliniek

Deskundigen die onderzoek hebben gedaan naar de psychische staat van de verdachte adviseren tbs met voorwaarden en opname in een kliniek. De verdachte is onder meer zwakbegaafd en heeft problemen met het reguleren van agressie. Hij is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. De rechtbank doet donderdag 22 december uitspraak.

Hassan Boutiba is trots op zijn team van Just Clean Bedrijfsdiensten

Branche Nieuws

Hassan Boutiba is trots op zijn team van Just Clean Bedrijfsdiensten

Hassan Boutiba blijft graag bij de tijd. En dat is ook te merken in zijn schoonmaakbedrijf Just Clean Bedrijfsdiensten in Tilburg. “We hebben tal van innovaties op voorraadbeheer en logistiek, waardoor we direct kunnen uitrukken naar een klus: van een calamiteit tot extra vloeronderhoud.”
Marco Kleppe is wethouder en glazenwasser

Specialisme Nieuws

Marco Kleppe is wethouder en glazenwasser

Lang niet alle wethouders zijn fulltime actief in hun politieke functie. In bijvoorbeeld vijf van de dertien Zeeuwse gemeenten werken wethouders in deeltijd. Eén van hen is Marco Kleppe, wethouder in Kapelle én glazenwasser.
Asito zet met innovaties in op preventie van ziekteverzuim

Innovatie Nieuws

Asito zet met innovaties in op preventie van ziekteverzuim

Asito heeft een pilot uitgevoerd met het inzetten van het exoskelet en de neksteun. Het schoonmaakbedrijf wilde weten of deze innovatieve middelen de lichamelijke belasting kunnen verminderen of voorkomen en zo duurzame inzet van de medewerkers kunnen verbeteren.
Glazenwasser Santino Jas maakt naam als kunstenaar

Specialisme Nieuws

Glazenwasser Santino Jas maakt naam als kunstenaar

Twee jaar geleden stond Santino Jas nog vrolijk ramen te zemen. Tegenwoordig maakt hij furore als kunstenaar en hangen werken van hem bij bekende Nederlanders thuis aan de muur. Hoe zijn leven zo’n ommekeer kon maken vertelt hij in een interview in het AD.
'Glazenwasser' uit Zuthpen betuigt spijt voor oplichterij

Branche Nieuws

'Glazenwasser' uit Zuthpen betuigt spijt voor oplichterij

Tientallen inwoners van de wijk Waterkwartier in Zutphen kregen in tussen december 2021 en april 2022 bezoek van hem: een stadsgenoot die zich voordeed als glazenwasser. Met smoesjes wist hij hen honderden euro’s afhandig te maken. De rechter veroordeelde de man vorige week voor oplichting, zo meldt De Stentor.

Laatste nieuws

Specialisme

Partners