Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Interclean organiseert webinar 'Cleaning for health'

Interclean organiseert op 8 september de online bijeenkomst 'Cleaning for health'. Doel is om de wereld van schoonmaak en hygiëne/infectiepreventie met elkaar te verbinden.

Het webinar van de internationale schoonmaakvakbeurs bestaat uit twee delen:

Keynote door Jean Yves Maillard

Maillard is professor Farmaceutische Microbiologie aan Cardiff University. Tijdens de Interclean-webinar vertelt hij over kruisbesmettingen. Wat zijn de nieuwste inzichten op het gebied van ziekteoverdracht? Wat is het belang van schoonmaak en desinfectie? En welke uitdagingen spelen er op dit gebied?

Paneldiscussie over infectiepreventie

Vervolgens schuiven Denise Hanson (directeur van Technical Services bij BICSc) en een vertegenwoordiger van MetalSkin aan, om samen met Maillard te discussiëren over infectiepreventie. Er wordt onder meer besproken wat de toekomst van dit vakgebied is en welke technologiën er momenteel opkomend zijn. Ook de uitdagingen en valkuilen voor infectiepreventie komen aan bod, met name op het gebied van doeltreffendheid, naleving en productclaims.

Erbij zijn

Het webinar vindt digitaal plaats op 8 september, van 14.00 uur tot 16.00. Deelname is gratis, maar je dient je wel van tevoren te registeren via de website van Interclean.

We wassen minder vaak onze handen, maar wel meer dan voor corona

Hygiëne Nieuws

We wassen minder vaak onze handen, maar wel meer dan voor corona

We wassen minder vaak onze handen, maar doen dit nog altijd wel meer dan vóór de coronapandemie, zeggen drogisterijketens Etos en Kruidvat tegen NU.nl op basis van hun zeepverkoop.
Handhygiëne: alles over handen wassen én drogen

Hygiëne Verdieping

Alles over handen wassen én drogen

Handhygiëne is essentieel om besmetting met ziekteverwekkende micro-organismen te beperken. Dat blijkt maar weer sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus: het nummer één advies van het RIVM is om je handen te wassen met zeep. Resulterend in een wereldwijde run op handzeep en handgels. Maar voor effectieve hygiëne is het wel uiterst belangrijk dat je op de juiste manier je handen wast én droogt. Doe je dit niet, dan heeft het vrij weinig zin. Service Management legt je alles uit over handhygiëne. 
Hygiëneforum 2021: "Hygiëne is nog steeds niet top of mind"

Hygiëne Verdieping

Hygiëneforum 2021: "Hygiëne is nog steeds niet top of mind"

"Zijn jullie na de lockdowns ook voor het eerst weer buiten? Het lijkt wel een schoolreisje", opende dagvoorzitter Thomas Hoogendoorn op maandag 4 oktober 2021 het Hygiëneforum in RAI Amsterdam. De NVZ - Schoon | Hygiënisch | Duurzaam, Schoonmakend Nederland en VSR zijn, samen met partner RAI Amsterdam, de organisatoren van het forum, dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvond.
Schoonmaak in verpleging en verzorging: “Infecties blijven, belangrijkste is hoe je ermee omgaat”

Specialisme Verdieping

Schoonmaak in cure and care: "Inflecties blijven, belangrijkste is hoe je ermee omgaat"

“Je kunt de schoonmaak in zorginstellingen absoluut niet vergelijken met de schoonmaak op kantoor”, zegt Beate Geene, facilitair manager bij schoonmaakbedrijf Aafje Facilitair. “Tijdens de corona-uitbraak al helemaal niet. Daar waar je in vaak lege kantoren het schoonmaakprogramma langsgaat, heb je bij verpleging en verzorging te maken met bewoners en hoe zij tegen schoonmaak aankijken."
Toiletalliantie vraagt formerende partijen om openbare wc's

Hygiëne Nieuws

Toiletalliantie vraagt formerende partijen om openbare wc's

Er moeten meer openbare toiletten komen in Nederland. Dat schrijft de Toiletalliantie, een verzameling van ruim twintig organisaties die zich inzetten voor meer toiletten in Nederland, in een brief aan de formerende partijen.

Laatste nieuws

Specialisme

Launching Partners