Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Hago Zorg ziet goede tussenresultaten bij pilot Slimme Logistiek

Eén van de beloftes binnen de strategische koers van Hago Zorg omschrijft ‘hand in hand voor een betere wereld’. Goed passend hierbij is de pilot Slimme Logistiek, waarbij wordt gekeken naar het verminderen van CO² uitstoot. De pilot startte in januari en de eerste resultaten zijn bekendgemaakt. Hago Zorg heeft inmiddels 375 fysieke leveringen gereduceerd. "De eerste resultaten beloven heel wat. En dat bedoel ik positief!", aldus Sjoerd Dijkstra, directeur Marketing, Innovatie en Commercie a.i. bij Hago Zorg.

Vanuit de werkgroep Milieu & Duurzaamheid zijn verschillende acties bepaald. Het doel: het aantal leveringen van schoonmaakmiddelen en materialen te minimaliseren en daarmee de CO² uitstoot te verlagen. Inmiddels voert Hago Zorg samen met zusterbedrijf Alpheios al een paar maanden onderzoek uit. In de pilot Slimme Logistiek zijn vanuit verschillende zorgcategorieën en regio's drie klanten gekozen: GGZ-instelling Arkin, Ouderenzorgorganisatie Coloriet en Academisch Ziekenhuis Radboudumc.

Lees ook

Resultaten

Tijdens de eerste fase in de pilot zijn de frequentie, bestelhistorie en de inhoud van de leveringen in kaart gebracht. Door nieuwe procesafspraken bij de klanten, het sturen op bestelgedrag en optimaal voorraadbeheer ziet Hago Zorg veelbelovende resultaten in de reductie. Er zijn sinds de start van de pilot in januari 375 fysieke leveringen gereduceerd. Dat is –47 procent ten opzichte van 2021 over dezelfde periode. "We kunnen een voorzichtige inschatting maken dat we zo’n 7.500 kilometer hebben vermeden. Dat staat voor zo’n 5.685 kg CO² reductie", aldus Dijkstra. "Met kleine wijzigingen en extra focus valt er nog veel meer te behalen, daarvan zijn we overtuigd."

Michiel de Reus, Peter Rietbroek en Rik van der Woerd: Duurzaamheid in glas en gevelreiniging gaat veel verder dan alleen het milieu

Specialisme Verdieping

Michiel de Reus, Peter Rietbroek en Rik van der Woerd: Duurzaamheid in glas en gevelreiniging gaat veel verder dan alleen het milieu

Glas- en gevelreiniging is een complex vakgebied in de schoonmaakbranche. Ondanks de regelgeving en bewustwording, blijft het werken op hoogte een zwaar beroep. Ook is vakkennis belangrijk omdat een verkeerde werkwijze tot grote schade kan leiden. Daarnaast speelt duurzaamheid tegenwoordig een grote rol. Maar hoe komen al die onderwerpen samen?
De acties in de strijd tegen het zwerfafval

Duurzaam Nieuws

De acties in de strijd tegen het zwerfafval

Iedereen kent het helaas wel: losse blikjes of snoeppapiertjes onder een brug, Fastfoodzakken op parkeerplaatsen of zelfs volle afvalzakken in de berm van een snelweg. Plastic zwerfafval neemt jaarlijks toe en is schadelijk voor het milieu. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor de mens aangezien het plastic onder andere terug kan komen in de voedselketen. In de strijd tegen het zwerfafval introduceert de overheid sinds 2021 verschillende acties: statiegeld op blikjes, betalen voor plastic wegwerkbekers en –bakjes. Dit allemaal om het afval in de natuur terug te dringen. Maar welke acties neemt de overheid sinds 2021? Hieronder het overzicht en wat die betekenen.
Overstappen op uitstootvrij vervoer? Check hier een aantal tips

Duurzaam Nieuws

Overstappen op uitstootvrij vervoer? Check hier een aantal tips

Het lijkt nog vrij ver weg: de zero-emissiezones die vanaf 1 januari 2025 in 28 grote gemeenten ingaan. Maak jij gebruik van een bestelauto die rijdt op diesel, benzine of gas? Dan moet je overstappen op een uitstootvrij alternatief. Maar waar moet je allemaal aan denken? Deze vijf tips, met dank aan opwegnaarzes.nl, helpen je op weg:
EW Facility Services kijkt uit naar duurzame samenwerking met ITV Studios

Ondernemen Nieuws

EW Facility Services kijkt uit naar duurzame samenwerking met ITV Studios

EW Facility Services haalde vorige maand al het derde schoonmaakcontract binnen met een groot mediabedrijf. Ze verzorgen de schoonmaak voor ITV Studios Netherlands in Hilversum, de producent van programma’s als Het Perfecte Plaatje, Married at First Sight en Oogappels. De ervaring van EW in de mediawereld was niet de enige factor die bijdroeg aan de keuze van ITV. De waarden van de twee bedrijven komen op meerdere grote punten goed overeen.
Keuzestress bestaat niet binnen de schoonmaak 

Middelen & materialen Verdieping

Keuzestress bestaat niet binnen de schoonmaak 

Stel, je hebt zo’n mooie platte tv in huis, maar je komt erachter dat er niet zulk goed geluid uit komt. Je gaat op zoek naar een oplossing om er beter geluid uit te krijgen. Voordat je het weet, ben je verdwaald in het woud van mogelijkheden: een soundbar, versterker, receiver of toch alleen maar speakers? En dan nog de keuze uit bijvoorbeeld 2.0, 5.1, 7.1.4. Opties te over, maar weet je nu wat je wilt? Keuzestress.  Zo nu en dan horen we dat ook binnen de schoonmaakwereld tegenwoordig veel keuzestress lijkt te bestaan. Volgens ons is dat niet nodig.  

Laatste nieuws

Specialisme

Partners