Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Glazenwassersbedrijven kunnen zich nog aanmelden voor actieweek

Vlak voor de kerstperiode is de actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg. Glazenwassersbedrijven steken dan met een vriendelijke gebaar of activiteit de zorg een hart onder de riem. Dit jaar duurt de actieweek van 12 tot en met 23 december 2022.

Schoonmakend Nederland roept glazenwassersbedrijven op om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen en mee te doen. Uitgangspunt is om zorgopdrachtgevers, - medewerkers en cliënten iets leuks aan te bieden. Wat precies, dat is aan de bedrijven zelf. “Het is altijd mogelijk om taart, gebakjes, een kerststukje of een plantje te laten bezorgen bij een zorginstelling”, laat de organisatie weten.

Klein gebaar kan iets groots betekenen

Het is voor de zevende keer dat de actieweek plaatsvindt. De initiatieven van de glazenwassersbedrijven zijn altijd lovend. Jeanette Voogt van ACW vertelt: “Wij doen al enige jaren mee met de actieweek en we laten zien als organisatie dat een klein gebaar, voor een ander iets groots kan betekenen.”

Overladen met positieve reacties

Team Knipschaar Infra-clean deed vorig jaar ook mee. “We zijn overladen met positieve reacties: zelfs een handgeschreven kaartje uit Canada van een Nederlandse vrouw wiens vader hier in Dronten wordt verzorgd. Echt iedereen blij, hoe mooi is dat.”

Geïnteresseerde bedrijven kunnen voor meer informatie en aanmelding terecht bij Schoonmakend Nederland.

Bedrijfswagen en daarmee inkomsten van glazenwasser Pascal in vlammen opgegaan

Specialisme Nieuws

Bedrijfswagen en daarmee inkomsten van glazenwasser Pascal in vlammen opgegaan

Wat er precies gebeurd is vorige week met de bedrijfswagen van glazenwasser Pascal Zant vorige week is nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is dat zijn bedrijfswagen met dure osmose-installatie in de nacht van woensdag op donderdag volledig is afgebrand.
Moet een glazenwasser werken als het sneeuwt of stormt?

Specialisme Nieuws

Moet een glazenwasser werken als het sneeuwt of stormt?

Het is winter en dat betekent doorgaans dat het kwik flink daalt. Ook kunnen we nog zo te maken krijgen met vorst en sneeuw. Leuk als je vrij bent, maar niet wanneer je glazenwasser bent en eigenlijk moet werken. In de CAO is een regeling opgenomen voor onwerkbaar weer.
2,5 jaar cel en tbs voor omduwen ladder glazenwasser

Branche Nieuws

2,5 jaar cel en tbs voor omduwen ladder glazenwasser

Een 40-jarige man is donderdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden voor het omduwen van de ladder van een glazenwasser. Het slachtoffer viel hierdoor meters naar beneden, brak diverse botten, verloor het zicht in een van zijn ogen volledig en in zijn andere oog deels en moest langdurig revalideren.
Verdachte verschijnt voor de rechter voor duwen tegen ladder van glazenwasser

Specialisme Nieuws

Verdachte verschijnt voor de rechter voor duwen tegen ladder van glazenwasser

Een glazenwasser viel een jaar geleden meters naar beneden van zijn ladder, omdat er onenigheid was over de betaling van een rekening. Het Openbaar Ministerie eiste maandag bij de rechtbank in Den Haag drie jaar cel en tbs met voorwaarden tegen een man voor het omduwen van de ladder van de glazenwasser.
Betaal de glazenwasser met een Tikkie

Branche Nieuws

Betaal de glazenwasser met een Tikkie

Geen gedoe meer hebben met facturen innen. Dat kan dankzij de nieuwe Tikkie Zakelijk-app. Ook schoonmaakbedrijven en glazenwassers kunnen hiermee gemakkelijker betaalverzoeken aanmaken en versturen naar klanten.

Laatste nieuws

Specialisme

Partners