Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Glazenwassers leggen werk neer na bedreigingen

De concurrentie onder glazenwassers in Noord- en Oost-Groningen wordt steeds feller. Nederlandse glazenwassers worden inmiddels bedreigd door Bulgaarse concurrenten die het werk voor een lagere prijs doen. Voor een aantal ramenwassers is de maat vol: zij stoppen ermee. Dat meldt RTV Noord.

De strijd tussen Nederlandse en Bulgaarse glazenwassers woedt al een tijdje. Waar de Groningers werken voor een tarief van gemiddeld 20 tot 25 euro per woning, vragen de Bulgaren daar slechts een tientje voor, vertelt een glazenwasser aan RTV Noord.

Erg onveilig

Meerdere lokale glazenwassers geven aan bedreigd te worden. Bijvoorbeeld Sjaak Huisman uit Appingedam: “Ze achtervolgen me en zeggen dat ze mijn hoofd eraf snijden. Het is gewoon onveilig. Als jij bovenop de ladder staat en zij rijden er ‘per ongeluk’ tegenaan, dan lig jij beneden en komen zij ermee weg.” Huisman deed aangifte bij de politie vanwege de bedreiging, maar dit heeft niet geleid tot een aanhouding.

De maat is vol voor glazenwassers

Voor twee glazenwassers uit Termunten is de maat vol. Zij legden hun werkzaamheden neer nadat ze bedreigd werden. “Als je niet meer prettig je werk kan doen, houdt het gewoon op,” vertelden ze tegen RTV Noord. Ze hebben melding van de bedreiging gedaan bij de politie en zijn inmiddels ‘met veel plezier’ werkzaam in de industriële schoonmaak.

De politie roept alle glazenwassers die met de dood zijn bedreigd op om aangifte te doen, aangezien er pas dan een onderzoek ingesteld kan worden.

Lees ook
Glazenwasser bedreigd in nieuwbouwwijk in Purmerend
Politie waarschuwt voor malafide glazenwassers

 

Laatste nieuws

Specialisme

Partners