Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Glazenwassers in Emmen urenlang vast op 25 meter hoog

Begin deze week ging het niet helemaal volgens plan voor twee glazenwassers in het Drentse Emmen. Zij waren op 25 meter hoogte aan het werk, toen ze niet verder konden door een technisch probleem.

Harry Arends en Diederik de Geus vertellen aan RTV Drenthe hoe ze om half acht ’s ochtends waren begonnen met de glasbewassing van het appartementengebouw De Boshof, toen hun bakje na een aantal haperingen besloot dat het niet verder wilde. Er was geen beweging in de hoogwerker meer in te krijgen en dus was het wachten op een monteur. Die moest uit Rotterdam komen. Het duurde dan ook een goede vijf uur voordat de vakmannen weer op de grond stonden.

Koffie en koekjes

Gelukkig zijn de twee mannen niet angstig aangelegd en was het weer rustig. Daardoor was het wachten niet angstig, maar wel lang. Ze konden gelukkig wel rekenen op koffie en koekjes van de bewoners van het appartementengebouw. Ook deelden ze een filmpje van het mooie uitzicht over de binnenstad van Emmen. In het filmpje is de sfeer een beetje opgelaten, maar wel relaxed. RTV Drenthe sprak de mannen toen ze nog vast zaten in de bak, terwijl de monteur hard aan het werk was. Arends vertelde in het interview dat ze niet bang waren of ze weer beneden zouden komen, maar dat het even afwachten was hoe snel dat zou lukken.

Eerdere mankementen

Waarom de bak stil kwam te staan, is de glazenwassers een raadsel. Het blijkt dat de machine vorig jaar ook mankementen vertoonde, maar hij zou het na een dure reparatie weer normaal moeten doen. Dat is dus duidelijk helaas niet het geval. Toen ze eenmaal met beide benen op de grond stonden, gingen de glazenwassers gewoon door naar de volgende klus.

Lees ook:

Laatste nieuws

Specialisme

Partners