Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Asito en Bravis ziekenhuis mooi voorbeeld van duurzame samenwerking

Al sinds 2008 werken schoonmaakbedrijf Asito en Bravis ziekenhuis samen. In de jaren die volgden hebben de twee partijen die samenwerking verdiept tot een succesvol partnerschap. Dat gaat zo ver, dat Asito zelfs meedenkt over de nieuwe locatie van het ziekenhuis. Zo lezen we op de website van het schoonmaakbedrijf.

Het contact tussen de partners is intensief, ze hechten beide veel waarde aan de aandacht voor mensen en ze zijn beide gericht op een duurzame toekomst van de samenwerking. Geen wonder dus dat Asito en Bravis al veertien jaar partners zijn. Asito denkt ook actief mee over het optimaliseren van de schoonmaakdienstverlening, nu en in de toekomst. Zo vertelt projectcoördinator en portefeuillehouder schoonmaak bij Bravis Marie-Thérèse Fleuren op de website van Asito over de beddenreiniging: “Voorheen werkten we met briefjes. De schoonmakers haalden die op bij de balie en gingen vanuit daar aan de slag. Dat werkte, maar kon beter en sneller. Met de One Go-app ziet de medewerker direct op zijn telefoon welk bed gereinigd kan worden. Na het uitvoeren van de taak en het digitaal afmelden in de app, is de aanvrager direct op de hoogte dat het bed weer beschikbaar is. Dat werkt heel makkelijk.”

Schoonmaak mee vanaf het begin

Dat meedenken gaat zelfs zover dat Asito op het moment betrokken is bij het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis van Bravis. Nathalie Meijer, klantmanager bij Asito, legt uit: “Het is fijn om te zien dat schoonmaak steeds meer wordt gezien als een belangrijke schakel in zorg. Want zonder schoonmaak kan geen goede zorg worden verleend. Het mooie hieraan is dat we nu al aan kunnen geven met welke materialen wij praktisch kunnen werken. En welke ruimtes nodig zijn voor een efficiënt en duurzaam schoonmaakproces. Wij weten welke materialen goed te onderhouden zijn en kunnen zo meedenken over praktisch gemak en over kostenbesparing. Beide partijen halen daar voordeel uit.” Wat betreft die materialen kijkt Asito ook naar innovaties die handig kunnen zijn in de zorgomgeving van Bravis. Bijvoorbeeld robots die operatiekamers schoonmaken middels UV.

Aandacht voor medewerker

Dat het partnerschap tussen Asito en Bravis ziekenhuis een succes is, dat staat wel buiten kijf. Ook de schoonmaakmedewerkers en de andere ziekenhuismedewerkers werken met gemak samen. Een deel van de schoonmakers is officieel van Asito en een deel van het ziekenhuis. Dat verschil is in de praktijk echter niet zichtbaar, want ze functioneren als één team. Een mooi voorbeeld hoe aandacht voor de medewerker bijdraagt aan een efficiënt schoonmaakteam.

Bron: Asito

Ook interessant:

Laatste nieuws

Specialisme

Partners