Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

Advies Technische Commissie AWOG: gebruik installaties Kranenburg NIET

Het platform voor glas en gevel AWOG van brancheorganisatie Schoonmakend Nederland roept glazenwassers en gevelreinigers op om per direct te stoppen met het gebruik van alle mast- en gevelonderhoudsinstallaties van het merk Kranenburg. 

Ongeval met installatie

“Naar aanleiding van een ongeval met een installatie van Kranenburg en bespreking van deze kwestie binnen de Commissie Veiligheid Gevelonderhoudsinstallaties hebben wij, vanuit het Platform AWOG Schoonmakend Nederland, besloten om alle gebruikers van gevelonderhoudsinstallaties te adviseren het werk met alle installaties van het merk Kranenburg per direct stil te leggen”, luidt de dringende oproep. Het gaat om alle mast- en gevelonderhoudsinstallaties.

Inspectie SZW doet onderzoek

Schoonmakend Nederland heeft melding gedaan bij Inspectie SZW met de vraag om onderzoek te doen naar deze installaties. “Gedurende dit onderzoek is het advies om de installaties niet te gebruiken. Dit in het licht van de veiligheid en gezondheid van de werknemers”, aldus de brancheorganisatie. Afsluitend: “Dit advies is tot stand gekomen op basis van rapporten en recente gesprekken. Let wel: opvolging advies blijft altijd eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker.”

Kranenburg al jaren failliet

De originele maker van de installaties, het bedrijf Kranenburg Gevelonderhoudsinstallaties B.V., is al sinds september 2014 failliet. Op 1 november 2014 vond er een doorstart plaats door KGOI B.V. maar dat bedrijf bestaat inmiddels niet meer. Ook de achterliggende holding, Kranenburg Group Holding B.V., is al jaren failliet, sinds november 2015.

Ook interessant:

Laatste nieuws

Specialisme

Launching Partners