Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Vijf bijzondere werkplekken van schoonmakers en glazenwassers

Werken in de schoonmaak betekent vaak werken op een bijzondere locatie, waar je normaal gesproken niet zomaar kunt komen. Of dat nu is achter de schermen bij het Rijksmuseum of op het podium van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Schoonmakers en glazenwassers komen op de meest speciale plekken van het land. Vijf voorbeelden:

De Johan Cruijff ArenA

Toen Michael Wardy bijna tien jaar geleden solliciteerde bij CSU, vertelde hij tijdens de eerste kennismaking over zijn passie voor voetbal. Daar wist het schoonmaakbedrijf wel raad mee. Michael mocht namens CSU gaan schoonmaken in de Johan Cruijff ArenA. Het geluk kon helemaal niet op toen zijn vrouw Jemina Mante hem enige tijd later kwam vergezellen als collega.

Lees hier meer:

Een marineschip

Meerdere keren per jaar meren de patrouilleschepen uit de Holland-klasse van de Koninklijke Marine in Den Helder aan voor een grote onderhouds- én schoonmaakbeurt. Het is dan aan Pieter Wassenaar en zijn collega’s van Klus2Fix, onderdeel van schoonmaakbedrijf Asito, om de indrukwekkende marineschepen volledig te reinigen.

Lees hier meer:

Het Beatrix Theater

Met normaal gesproken honderdduizenden bezoekers per jaar is het schoonmaken én -houden van het Beatrix Theater in Utrecht een flinke klus. Samen met zijn collega’s van Gom Hospitality, zorgt meewerkend voorman Vezi Seyfiali er niet alleen voor dat de grote theaterzaal met meer dan 1.500 zitplaatsen elke voorstelling schoon is, maar dat ook alle omringende foyers, ontmoetingsplekken, kleedkamers en toiletten er blinkend uitzien.

Lees hier meer:

Op 149 meter hoogte

De Rotterdam is met zijn 3 torens van 149 meter hoog niet te missen op de Kop van Zuid. Jeroen Bilkes van Rietbroek Glas- en Gevelonderhoud is teamleider van de glazenwassers. Samen wassen zij ruim 20.000 vierkante meter aan glas van de Westtoren.

Lees hier meer: De werkplek van ... Jeroen Bilkes

Pretpark Toverland

Barry Lutgens, toenmalig-directeur/eigenaar van Edalco Services maakte, samen met broer en mede-eigenaar Kevin en in samenwerking met Hago, de attracties van pretpark Toverland Sevenum schoon. Een bijzondere werkplek.

Lees hier meer: De werkplek van ... Barry Lutgens

(Inmiddels bestaat het schoonmaakbedrijf niet meer, red.)

Meest recent

Branche

Partners