Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Schoonmakend Nederland: “We willen nog steeds inzet SieV meenemen”

Rob Rommelse, directeur van Schoonmakend Nederland, betreurt het dat medebranchevereniging SieV niet meer als aangever bij de cao-onderhandelingen wil acteren.

“In de voorgaande cao-onderhandelingen hebben Schoonmakend Nederland en SieV steeds constructief samengewerkt bij de totstandkoming van de cao”, zegt Rommelse in een reactie. “We zien SieV niet als adviseur van Schoonmakend Nederland, maar als een inhoudelijk gesprekspartner op het gebied van arbeidsvoorwaarden en cao. We hebben de input van SieV dan ook altijd serieus genomen en meegenomen in onze cao-inzet namens werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Tot tevredenheid van SieV, zo heeft het bestuur ons meermaals laten weten.”

Lees ook: SieV wil niet langer alleen aangever voor cao-onderhandelingen zijn

Voorkeur om samenwerking voort te zetten

Het heeft nog steeds de voorkeur van Rommelse om deze samenwerking voor te zetten. “De voorbereidingen voor de cao-onderhandelingen zijn in volle gang. Onze inzet namens werkgevers zal de komende weken nader worden bepaald. Vanzelfsprekend hebben wij werkgevers –mkb en groot – betrokken bij onze voorbereiding op de cao-onderhandelingen. Hiermee zijn de werkgeversbelangen via onze inzet goed geborgd. Neemt niet weg dat wij nog steeds bereid zijn – en dat heeft ook onze voorkeur – om ook de visie, standpunten en concrete signalen van leden van SieV mee te nemen in onze inzet.”

Lees ook: Jan Kampherbeek, CNV: "We weten niet of SieV klaar is voor toetreden cao-onderhandelingen"

Geen argumenten meer

SieV wil geen aangever meer zijn, maar een volwaardige plaats aan tafel bij de cao-onderhandelingen krijgen. Voorzitter Maurice Rutgrink eerder tegen Service Management: “Gezien de groei van de vereniging en de vele toezeggingen vanuit Schoonmakend Nederland ziet SieV geen argumenten meer om niet als volwaardig partner plaats te nemen in de onderhandelingen.” Jan Kampherbeek, bestuurder bij vakbond CNV was daar kritisch over. "We hebben het nooit met ze gehad over het werk dat het met zich meebrengt als ze wel toetreden als cao-partner."

Op 4 oktober beginnen de onderhandelingen voor een nieuwe cao in de schoonmaak.

Meest recent

Branche

Partners