Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

Schoonmakend Nederland roept overheid en verzekeraars op voor meer coulance

Nu het water uit huizen en bedrijfsgebouwen wordt weggepompt of is weggetrokken, kan de grote schoonmaak in Zuid-Limburg beginnen. De reconditioneringsbedrijven en de gespecialiseerde schoonmaakbedrijven zetten zich, vanuit het hele land, met man en macht in om de door het water veroorzaakte schades zo snel mogelijk te verhelpen. Ook die schades die niet gedekt zijn door een verzekering. Rob Rommelse, directeur Schoonmakend Nederland: "We roepen overheid en verzekeraars op hier ruimhartig mee om te gaan richting de gedupeerden. We hebben het hier over een ramp."

Het schoonmaken en herstellen van gebouwen na brand- en waterschade is een specialisme in de schoonmaakbranche. Rommelse: "Fantastisch om te zien hoe onze reconditioneerders, verzekeraars en Stichting Salvage de krachten bundelen om het leed van de getroffenen te verzachten waar kan. Er is dagelijks contact voor een goede coördinatie en aansturing van de werkzaamheden in Limburg."

Lees ook:

Alle hens aan dek

Op dit moment bestaan die werkzaamheden vooral uit drogen en schoonmaken. Het echte herstelwerk laat nog even op zich wachten. Rommelse: "De constructies van huizen en gebouwen moeten door en door droog zijn voordat we de schade kunnen gaan herstellen. Zodra dat het geval is, is het alle hens aan dek."

Schoonmakend Nederland heeft hiervoor collega-bedrijven opgeroepen om extra vakkrachten te leveren. Ook kijkt de brancheorganisatie naar mogelijkheden voor opslag van inboedel

Sommigen hebben hiervoor speciaal hun vakantie verzet.

Trots op ondernemers en schoonmakers

Rommelse: "We zijn ontzettend trots op onze ondernemers en schoonmakers die met veel kennis en een onmiskenbare handson-mentaliteit de slachtoffers van deze ramp bijstaan. Sommigen hebben hiervoor speciaal hun vakantie verzet. Daar kan ik niets anders dan diep respect en waardering voor hebben."

Fedde Monsma duikt namens Schoonmakend Nederland eerste cao-onderhandelingen in

Branche Nieuws

Fedde Monsma duikt namens Schoonmakend Nederland eerste cao-onderhandelingen in

Fedde Monsma is sinds vier maanden manager cao, arbeidsverhoudingen en projecten bij brancheorganisatie Schoonmakend Nederland. Hij gaat daarmee op 4 oktober ook zijn eerste cao-onderhandelingen voor de schoonmaak-cao in.
Is inbestede schoonmaak RSO 60 procent duurder?

Branche Nieuws

Is inbestede schoonmaak RSO 60 procent duurder?

Schoonmakend Nederland stelde onlangs dat de dienstverlening van de Rijksschoonmaakorganisatie 47 tot 60 procent duurder is in vergelijking met schoonmaakdienstverlening door schoonmaakbedrijven. Hoe komt de branchevereniging aan dat sommetje?
Kosten Rijksschoonmaakorganisatie voor 2021 20 procent hoger dan de businesscase

Branche Nieuws

Kosten Rijksschoonmaakorganisatie voor 2021 20 procent hoger dan de businesscase

Bij oprichting van de Rijksschoonmaakorganisatie heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een businesscase gemaakt. Accountants- en adviesorganisatie KPMG voerde onlangs een vergelijking uit tussen de huidige kosten en de businesscase uit 2014. Daaruit blijkt dat de begrote kosten voor 2021 9,4 miljoen (20 procent) hoger zijn.
Schoonmakend Nederland over RSO: "Voor dat geld kunnen wij het ook"

Branche Nieuws

Schoonmakend Nederland over RSO: "Voor dat geld kunnen wij het ook"

Voorzitter Piet Adema van Schoonmakend Nederland heeft gereageerd op de kostenvergelijking die accountantskantoor KPMG maakte over de Rijksschoonmaakorganisatie. In een met de nodige tamtam omgeven bericht: "Voor dat geld kunnen wij het ook."

Meest recent

Branche

Launching Partners