Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Schoonmakend Nederland gaat in op leren en omdenken

Om goed inzetbaar te blijven, is het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wat doen schoonmaakbedrijven om hun medewerkers te motiveren? En wat zijn succesformules bij andere bedrijven? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de voorjaarsbijeenkomst zuid van Schoonmakend Nederland.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 30 maart in Heel. Het programma bestaat uit twee delen. In het eerste deel draait het om opleiden in brede zin. Het team arbeidszaken van Schoonmakend Nederland onderzoekt de wensen en mogelijkheden op dit gebied en geeft praktische tips. Ook is er ruimte voor vragen en discussie over dit onderwerp.

Lees ook

Het tweede deel van het programma staat in het teken van omdenken. Dat is de tegenhanger van ‘vastdenken’. Met omdenken maak je van elk probleem een kans, zodat je er een mogelijkheid van kunt maken. De nspirerende en humoristische show laat zien wat de voordelen zijn van omdenken: innovatie, creativiteit en inspiratie.

De voorjaarsbijeenkomst begint met een inloop vanaf 15.30 uur. Na het welkomstwoord van Rob Rommelse, directeur Schoonmakend Nederland, gaat Sylvia de Gunst in op opleidingsmogelijkheden en wensen, en is er ruimte voor discussie. Na een korte pauze volgt de omdenkshow. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informeel diner. Leden van Schoonmakend Nederland kunnen zich aanmelden voor deze voorjaarsbijeenkomst.

Thijs Sluiter: Hospitality moet in ons DNA komen

Hospitality Nieuws

Thijs Sluiter: Hospitality moet in ons DNA komen

De kennis en ervaring die Thijs Sluiter opdeed als onder meer housekeeping manager bij Hotel Okura Amsterdam, komen nu van pas bij zijn werk bij zorgorganisatie Beweging 3.0. "Hospitality moet in ons DNA komen." Zusterblad van Service Management Facto sprak met Sluiter over zijn visie op Facility Management.
De smartphone: een vloek of een zegen?

Duurzaam Nieuws

De smartphone: een vloek of een zegen?

De smartphone, je kunt niet meer zonder. Voor het volgen van het laatste nieuws, contact onderhouden met familie en vrienden of het kijken naar je favoriete serie. Maar er schuilen ook gevaren in het gebruik ervan, weet Daantje Derks, universitair docent Arbeid & Organisatie Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. “Het is belangrijk om mentaal los te komen van je werk en je smartphone een keer links te laten liggen.”
Netwerken op tweede editie van Interclean China in oktober

Middelen & materialen Nieuws

Netwerken op tweede editie van Interclean China in oktober

Van 18 tot 20 oktober vindt de tweede editie van Interclean China, georganiseerd door RAI Amsterdam, plaats in Chongqing (Tsjoengking). Interclean China is de internationale vakbeurs in China voor schoonmaak en hygiëne. De vakbeurs wil een platform bieden voor onbeperkte ontwikkeling, kansen en netwerken voor professionals uit de industrie.
Inschrijven voor ‘ISSA Pulire Product van het Jaar Award’ en Hackathon

Branche Nieuws

Inschrijven voor ‘ISSA Pulire Product van het Jaar Award’ en Hackathon

Heeft jouw bedrijf een innovatief product? Dan is er goed nieuws. De inschrijving voor ‘Product van het jaar ISSA Pulire 2023’ en de Hackathon zijn geopend. De wedstrijden vinden plaats tijdens de 26ste editie van ISSA Pulire, van 9 tot en met 11 mei in Milaan.
Robot SAM helpt bij desinfecteren patiëntenkamers in St. Antonius

Machines Nieuws

Robot SAM helpt bij desinfecteren patiëntenkamers in St. Antonius

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht heeft er sinds kort een krachtige hulp bij: robot SAM. Hij desinfecteert in een kwartier patiëntenkamers in het ziekenhuis op een milieuvriendelijke wijze. Dit doet robot SAM door UV-licht door de kamer te stralen waardoor de ruimte volledig wordt gedesinfecteerd.

Meest recent

Branche

Partners