Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Samenwerking Schoonmakend Nederland en Universiteit Maastricht: 'Niet poesten maar zorgen'

Universiteit Maastricht en brancheorganisatie Schoonmakend Nederland gaan samenwerken om schoonmaakmedewerkers die dreigen uit te vallen via een Spoor 2-re-integratietraject in de zorg aan de slag te helpen. Het project met als titel ‘Niet poetsen maar zorgen’ onderzoekt of het mogelijk is om zogenoemde overstapbanen te creëren voor schoonmaakmedewerkers die niet meer in hun vak kunnen terugkeren.

"Door de grote tekorten op de arbeidsmarkt is het hard nodig om arbeidspotentieel voor de arbeidsmarkt te behouden", aldus Schoonmakend Nederland in een aankondiging van de nieuwe samenwerking op hun website.

Arbeidsmarkt flexibeler maken

"Met deze vorm van intersectorale doorstroming, kan het project bijdragen aan het flexibeler maken van de basis van de arbeidsmarkt. Het project wordt gefinancierd door ZonMW, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie", vervolgt het bericht.

Rob Rommelse, directeur van Schoonmakend Nederland: "Dit is weer een prachtig voorbeeld van Schoon Maakt Mogelijk. Door samen met CIAO te kijken naar wat onze uitgevallen schoonmaakmedewerkers nog wel kunnen en hoe we dit kunnen vertalen naar taken in de zorg, houden we onze medewerkers aan het werk en helpen we de druk op het personeelstekort in de zorg te verlichten. Een win-win-situatie. Ik kijk uit naar de eerste onderzoeksresultaten."

Ook interessant

Meest recent

Branche

Partners