Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Rotterdams schoonmaakbedrijf verdachte in twee corruptiezaken

Een Rotterdams schoonmaakbedrijf blijkt tegelijk verdachte te zijn van omkoping in twee omvangrijke corruptiezaken. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Het bedrijf Rijnmond Multi Clean, een volle dochter van de Hego Groep, is verdachte van corruptie in het beheer door Colliers International van Nederlands vastgoed van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse. Diezelfde Hego Groep is ook een van de 33 verdachten in de omkoping van vastgoedbeheerders van Vestia, de grootste woningcorporatie van Nederland. Ook een eigenaar van Hego, Raimond G., is verdachte in de Vestia-omkoping.

Smeergeld om opdrachten binnen te halen

Hoofdverdachte is voormalig directeur Danny van der K. van makelaarsgigant Colliers International. Aannemers, schoonmaakbedrijven en glazenwassers uit de regio, waaronder Rijnmond Multi Clean van de Hego Groep, gaven Van der K. smeergeld om opdrachten binnen te halen in het beheer door Colliers van Nederlands vastgoed van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse. Eén van de omkopers van Danny van der K. is voormalige glazenwasser Rein S. Hij was vroeger eigenaar van Rijnmond Multi Clean, tot de Hego Groep het bedrijf overnam.

Het dwarsverband tussen beide corruptiezaken, Vestia en Colliers, is volgens het Financieele Dagblad niet eerder in de publiciteit opgemerkt.

Schoonmaakbedrijf verantwoordelijk voor schoonmaker die door lichtkoepel valt

Branche Nieuws

Schoonmaakbedrijf verantwoordelijk voor schoonmaker die door lichtkoepel valt

In februari 2019 viel een schoonmaker tijdens werkzaamheden op het dak door een lichtkoepel. Helaas overleed de 26-jarige man na een aantal dagen in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Onlangs besloot de rechtbank dat het schoonmaakbedrijf waar de schoonmaakmedewerker werkzaam was, verantwoordelijk was voor de veiligheid van de medewerker.
Overname glazenwassersbedrijf eindigt in rechtszaal

Ondernemen Nieuws

Overname glazenwassersbedrijf eindigt in rechtszaal

In september 2015 wordt glazenwassersbedrijf Glazenwasserix uit Winterswijk overgenomen door het Zeeuwse Raamboeners (RBZ), dat eerder dat jaar op de markt kwam. De overname loopt echter bepaald niet op rolletjes en heeft zich inmiddels verplaatst naar de rechtszaal.

Meest recent

Branche

Partners