Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"Op schoonmakers wordt vaak onterecht neergekeken"

"Lof voor je werk krijg je bijna nooit. En dat terwijl je onmisbaar bent." Dat zegt voormalig-schoonmaker Jalod Zafari in gesprek met het AD.

In zijn tijd als schoonmaker, kreeg Zafari te maken met mensen die laatdunkend en denigrerend deden over zijn baan. Schoonmaak is dan ook zowel lichamelijk als emotioneel zwaar, zegt hij tegen de landelijke krant.

Lees ook

"Lof voor je werk krijg je bijna nooit. En dat terwijl je onmisbaar bent”, aldus de ex-schoonmaker. "Waar zorgverleners met hun handen aan het bed strijden, zorgen schoonmakers ervoor dat we daar niet terechtkomen."

Zonder schoonmakers zag de wereld er een stuk minder mooi uit.

Niet vanzelfsprekend

Volgens Zafari zijn de meeste mensen zich niet bewust van de diensten die schoonmakers leveren aan onze maatschappij. "Ze zien het als iets vanzelfsprekends. Van dat idee moeten we echt af. Zo vanzelfsprekend is het namelijk niet. Schoonmakers verdienen status. Zonder hen zag de wereld er een stuk minder mooi uit."

Waardering uiten

Zafari voegde zelf daad bij het woord en zette de schoonmaker die zijn portiekflat schoonhoudt in het zonnetje. Met donaties van hemzelf en zijn mede-flatbewoners regelde hij een prachtig cadeau voor de feestdagen voor de schoonmaker.

Zafari hoopt dat andere mensen die op wat voor manier geholpen zijn door een schoonmaker, ook hun waardering uiten.

Bron: AD

Lees ook

Meest recent

Branche

Partners