Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Na Landal en Europarcs geeft ook Roompot een betere reiskostenvergoeding aan schoonmakers

Er komt een betere reiskostenvergoeding voor schoonmaakmedewerkers die op vakantieparken van Roompot werken. Waar medewerkers die werken op parken van Landal en Europarcs al in de zomer konden rekenen op een ruimere vergoeding, volgt nu dus ook deze vakantiehuisjesaanbieder.

Om dit te kunnen bieden aan schoonmaakmedewerkers, zijn de bedrijven van vakantieparken om tafel gegaan met hun schoonmaakpartners. Volgens de cao schoonmaak- en glazenwassersbedrijf heeft elke schoonmaakmedewerker recht op een kilometervergoeding van 19 cent vanaf 30 kilometer enkele reis. Schoonmakers die met eigen vervoer naar het vakantiepark komen krijgen die 19 cent nu vanaf enkel 5 kilometer.

Hoge brandstofprijzen compenseren

Er is met schoonmaakbedrijf CSU, de schoonmaakpartner van Roompot, besloten dat de gunstigere regeling met terugwerkende kracht geldt vanaf 1 juli. Dat is dus goed nieuws voor de betreffende schoonmaakmedewerkers. De regeling is na een petitie van schoonmakers van Landal Aelderholt en Landal Hof van Saksen in het voorjaar in het leven geroepen. Dit ondersteund door CNV Vakmensen. Onderhandelaar Jan Kampherbeek: “We zagen dat de hoge brandstofprijzen voor grote problemen zorgen bij werknemers die veel kilometers moeten maken om op hun werk te komen. Dat speelt bijvoorbeeld bij schoonmakers op vakantieparken. Dan kom je lang niet uit met de reiskostenvergoeding zoals we die in de cao hebben afgesproken. Mooi dat nu nóg meer schoonmakers een betere reiskostenvergoeding krijgen.”

Ruimere reiskostenregeling tijdelijk

De ruimere reiskostenvergoeding is een tijdelijke regeling. Met de hogere vergoeding moet de periode tussen nu en de extra steunmaatregelen van de overheid om de gestegen brandstofkosten te compenseren overbrugd worden. De regeling houdt ook op te bestaan, mochten de brandstofprijzen weer naar een normaal niveau dalen. Wat normaal is, daar wordt nog over gesproken. Bij Roompot komt dat erop neer dat de regeling voorlopig geldt tot het einde van 2022. Europarcs heeft al laten weten de regeling te willen verlengen tot in ieder geval juli 2023.

Zo krijg je grip op omzetverlies

Ondernemen Nieuws

Zo krijg je grip op omzetverlies

Geldzorgen zijn voor veel ondernemers de realiteit. Misschien dreigen wel schulden als je nu geen stappen onderneemt. Ga niet bij de pakken neerzitten, maar kom juist in actie en beperk de kans op schulden.
Wie is de beste schoonmaakdienstverlener van 2022?

Branche Nieuws

Wie is de beste schoonmaakdienstverlener van 2022?

Wie zijn volgens inkopers van zakelijke diensten de beste dienstverleners in de schoonmaakbranche? Het antwoord op die vraag heeft MT/Sprout wederom onderzocht in haar jaarlijkse onderzoek naar de voorkeur voor zakelijke dienstverleners. Duizenden beslissers hebben hun stem gegeven en de resultaten voor het onderzoek over 2022 zijn binnen.
Het aantal faillissementen in 2022 eindigt wederom historisch laag

Branche Nieuws

Het aantal faillissementen in 2022 eindigt wederom historisch laag

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft de laatste faillissementscijfers voor 2022 bekendgemaakt. Daarmee kunnen we de balans opmaken voor het gehele jaar. De conclusie is dat in 2022 historisch weinig bedrijven de deuren sloten. Alleen in 2021 was het aantal faillissementen lager sinds de start van de statistiek in 1981.
CSU opent eigen stagebureau voor en door studenten

Ondernemen Nieuws

CSU opent eigen stagebureau voor en door studenten

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk om jonge mensen enthousiast te maken voor de schoonmaak en hen te boeien voor een binden aan je bedrijf. Schoonmaakbedrijf CSU heeft die boodschap gehoord en gaat dat doen met hun nieuwe initiatief Take The Stage. CSU opent in januari 2023 dit interne stagebemiddelingsbureau onder het motto ‘voor én door studenten’.
Martin Pocornie (Asito): “Niemand kiest ervoor om in de schulden te komen” 

Ondernemen Verdieping

Martin Pocornie (Asito): “Niemand kiest ervoor om in de schulden te komen” 

Het kan iedereen overkomen: in de schulden raken. Martin Pocornie is daar een sprekend voorbeeld van. Gelukkig heeft de medewerker in de facilitaire dienstverlening uit Amsterdam alweer een tijd de wind stevig in de rug, mede dankzij de steun van zijn werkgever Asito. “Dit had iedereen kunnen overkomen.” 

Meest recent

Branche

Partners