Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Mobiliteitscentrum Schoonmaak organiseert landelijke mobiliteitstafel

Op donderdag 29 juli a.s. van 10.30-12.00 uur organiseert het Mobiliteitscentrum Schoonmaak voor bedrijven in de schoonmaakbranche een landelijke online mobiliteitstafel.

Tijdens de mobiliteitstafel worden bedrijven met elkaar in contact gebracht om vraag naar en aanbod van (schoonmaak)personeel aan elkaar te koppelen.

Personeel aan elkaar beschikbaar stellen

Zo kunnen schoonmaakbedrijven die vacatures open hebben staan en op zoek zijn naar ervaren schoonmakers aanschuiven. Die worden dan gekoppeld met schoonmaakbedrijven die tijdelijk of structureel ander werk zoeken voor hun werknemers. Bijvoorbeeld omdat er (door de coronacrisis) minder werk is of omdat werknemers een andere functie willen, maar daar binnen de eigen organisatie geen plek voor is.

Het mobiliteitscentrum werd in april 2020 in het leven geroepen om schoonmaakondernemers de kans te geven om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. Het idee: tijdens de coronacrisis heeft de ene ondernemer tijdelijke behoefte aan meer ervaren collega’s, terwijl de ander minder werk heeft voor zijn medewerkers.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Ga dan naar de website van het Mobiliteitscentrum Schoonmaak of meld je aan voor de mobiliteitstafel op donderdag 29 juli door een mail te sturen naar: mobiliteitscentrum@schoonmakendnederland.nl.

Steeds meer mensen in financiële problemen: hoe kan werkgever helpen?

Ondernemen Nieuws

Steeds meer mensen in financiële problemen: hoe kan werkgever helpen?

De nu al oplopende betalingsproblemen gaan nog veel verder toenemen als de inflatie zo hoog blijft, verwachten budgetinstituut Nibud en schuldhulpverlenersvereniging NVVK. Nu zijn het vooral nog mensen die al krap bij kas zaten met acute financiële problemen, maar ook steeds meer mensen met lage middeninkomens komen slechter rond. Die groep komt als volgende in de problemen en mogelijk ook in de schulden terecht.
Michael Schreppers over leidinggeven: “Aandacht voor je medewerkers is het allerbelangrijkst”

Ondernemen leidinggeven Verdieping

Michael Schreppers over leidinggeven: “Aandacht voor je medewerkers is het allerbelangrijkst”

Michael Schreppers werkt als klantmanager van Hago Zorg in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Zijn team van bijna tweehonderd medewerkers verzorgt de schoonmaak van de openbare ruimtes, patiënt- en verpleegafdelingen, poli’s, labs, cleanrooms, operatiekamers, apotheken, toiletten en studieruimtes. Kortom: alles. In totaal goed voor meer dan 250.000 vierkante meter, verspreid over zes gebouwen. In 2020 werd Schreppers tijdens de Golden Service Awards uitgeroepen tot Leidinggevende van het Jaar. Service Management ging eens langs, om met eigen ogen te zien waarom hij deze titel meer dan waardig is en in de hoop op een paar wijze lessen.
5 tips voor het welzijn van je werknemers

Ondernemen Nieuws

5 tips voor het welzijn van je werknemers

In 2021 is het welzijn van werknemers in heel werkend Nederland flink gedaald. Dat laten de cijfers uit de tweede sectorale welzijnsmonitor van ABN Amro zien. Het gedaalde welzijn wordt veroorzaakt door een hogere werkdruk, een verhoogde kans op burn-outklachten en de weer toenemende loonkloof tussen de werkvloer en de top.
John van Hoof (CSU): "Weet wat er écht speelt op de werkvloer"

Ondernemen Nieuws

John van Hoof (CSU): "Weet wat er écht speelt op de werkvloer"

Na twee jaar afwezigheid kan de zesde editie van de Nationale MeewerkWeek eindelijk plaatsvinden. Van 26 september tot en met 30 september 2022 werken directeuren, CEO’s en managers weer (minimaal) één dagdeel mee op de werkvloer van hun bedrijf. Met als doel de afstand tot de werkvloer te verkleinen, in een tijd waarin verbinding op de werkvloer belangrijker is dan ooit.
Bijna een derde meer verzuim dan voor corona

Ondernemen Nieuws

Bijna een derde meer verzuim dan voor corona

Het aantal dagen dat mensen niet komen opdagen op hun werk is tot nu toe dit jaar ruim 30 procent hoger dan vóór corona. De grootste oorzaak van deze stijging is dat mensen langer ziek thuiszitten, meldt arbodienstverlener Arbo Unie na onderzoek.

Meest recent

Branche

Partners