Nomineer jouw schoonmaker / team / leidinggevende / glazenwasser van het jaar!

Nomineer hier

Mobiliteitscentrum Schoonmaak organiseert landelijke mobiliteitstafel

Op donderdag 29 juli a.s. van 10.30-12.00 uur organiseert het Mobiliteitscentrum Schoonmaak voor bedrijven in de schoonmaakbranche een landelijke online mobiliteitstafel.

Tijdens de mobiliteitstafel worden bedrijven met elkaar in contact gebracht om vraag naar en aanbod van (schoonmaak)personeel aan elkaar te koppelen.

Personeel aan elkaar beschikbaar stellen

Zo kunnen schoonmaakbedrijven die vacatures open hebben staan en op zoek zijn naar ervaren schoonmakers aanschuiven. Die worden dan gekoppeld met schoonmaakbedrijven die tijdelijk of structureel ander werk zoeken voor hun werknemers. Bijvoorbeeld omdat er (door de coronacrisis) minder werk is of omdat werknemers een andere functie willen, maar daar binnen de eigen organisatie geen plek voor is.

Het mobiliteitscentrum werd in april 2020 in het leven geroepen om schoonmaakondernemers de kans te geven om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. Het idee: tijdens de coronacrisis heeft de ene ondernemer tijdelijke behoefte aan meer ervaren collega’s, terwijl de ander minder werk heeft voor zijn medewerkers.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Ga dan naar de website van het Mobiliteitscentrum Schoonmaak of meld je aan voor de mobiliteitstafel op donderdag 29 juli door een mail te sturen naar: mobiliteitscentrum@schoonmakendnederland.nl.

Zo verlaag je het ziekteverzuim in jouw schoonmaakbedrijf

Ondernemen leidinggeven Verdieping

Zo verlaag je het ziekteverzuim in jouw schoonmaakbedrijf

Een torenhoog ziekteverzuim van maar liefst 17 procent verlagen naar minder dan 1 procent: Jan Makenbach kreeg het met zijn visie op leiderschap voor elkaar bij schoonmaakbedrijf Schoonzorg BV. Hoe hij dat precies deed? Service Management vroeg het hem.
Vijf misvattingen over succesvol ondernemerschap

Ondernemen Nieuws

Vijf misvattingen over succesvol ondernemerschap

Er zijn nogal wat misvattingen over ondernemerschap. En vooral over succesvolle invulling daarvan. Daarom deelt Paule Joore, eigenaar van Route ICR, de vijf meest in het oog springende misvattingen. Die op zichzelf maar vooral in onderlinge samenhang bepalend zijn voor succes.
Michael Schreppers (Leidinggevende van het Jaar 2020): “Aandacht voor je medewerkers is het allerbelangrijkst”

Ondernemen leidinggeven Verdieping

Michael Schreppers (Leidinggevende van het Jaar 2020): “Aandacht voor je medewerkers is het allerbelangrijkst”

Michael Schreppers werkt als klantmanager van Hago Zorg in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Zijn team van bijna tweehonderd medewerkers verzorgt de schoonmaak van de openbare ruimtes, patiënt- en verpleegafdelingen, poli’s, labs, cleanrooms, operatiekamers, apotheken, toiletten en studieruimtes. Kortom: alles. In totaal goed voor meer dan 250.000 vierkante meter, verspreid over zes gebouwen. In 2020 werd Schreppers tijdens de Golden Service Awards uitgeroepen tot Leidinggevende van het Jaar. Service Management ging eens langs, om met eigen ogen te zien waarom hij deze titel meer dan waardig is en in de hoop op een paar wijze lessen.
Aantal schoonmaakvacatures verdrievoudigd, ondanks omzetdaling

Branche Nieuws

Aantal schoonmaakvacatures verdrievoudigd, ondanks omzetdaling

Ondanks het feit dat schoonmaakbedrijven al een paar kwartalen op rij kampen met een dalende omzet, is het aantal vacatures in de branche verdrievoudigd. "De mismatch in de schoonmaakbranche is hoog", aldus ABN AMRO in het rapport 'Stand van Zakelijke dienstverlening juli 2021'.

Branche

Launching Partners