Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Meeste schoonmaakbedrijven willen indexatiepercentage van 4 tot 6 procent

Hoe kijken bedrijven in de schoonmaakbranche aan tegen het vaststellen en voorleggen van een indexatiepercentage bij hun opdrachtgevers? Branchevereniging SIEV hield een poll op haar LinkedIn-pagina.

Als de kosten stijgen door bijvoorbeeld inflatie, dan kunnen bedrijven hun prijzen aanpassen. Zij kunnen de prijsontwikkeling in de markt als uitgangspunt nemen en zo de prijs indexeren. Branchevereniging SIEV was benieuwd hoe de schoonmaakbranche hier tegenaan kijkt en zette een poll uit. De stelling luidde: 'Welke indexatiepercentage ga jij voorstellen bij je opdrachtgevers?'

Lees ook:

Actie ondernemen

Bij de stemming was er keuze uit vier opties: niet indexeren, een indexatie tussen 1-3 procent, een indexatie tussen 4-6 procent en tot slot een indexatie tussen 7-9 procent. Uit de stemming bleek dat de meeste SIEV-leden actie willen ondernemen. De meeste stemmen (47 procent) gingen naar de derde optie: tussen 4 en 6 procent. Daarna volgde de optie ‘indexatie tussen 7-9 procent’ met 40 procent. De eerste twee keuzemogelijkheden, niet indexeren en een indexatie tussen 1-3 procent, leverden beide 7 procent van de stemmen op.

Kouwenberg (SieV): "Verdeeldheid schoonmaakbranche neemt toe"

Branche Blog

Kouwenberg (SieV): "Verdeeldheid schoonmaakbranche neemt toe"

Raymond Kouwenberg, voorzitter van mkb-branchevereniging Schoonmaken Is Een Vak (SIEV), reageert op het besluit over de zomertoeslag voor Schiphol-medewerkers zonder overleg met de cao-partners, de stakingen onder de hotel- en vliegtuigschoonmakers en de niet-reactie op de cao-voorstellen van SIEV door de minister SZW, Karien van Gennip. Zijn brief lees je hieronder:
SieV over nieuwe cao-schoonmaak: "Op veel vlakken modernisering"

Branche Nieuws

SieV over nieuwe cao-schoonmaak: "Op veel vlakken modernisering"

Op 10 december bereikten de onderhandelingspartijen een principeakkoord voor de Cao voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf per 2022. “Natuurlijk vinden we het fijn dat er een principeakkoord is bereikt, maar niet op alle punten kunnen we verheugd zijn”, reageert Maurice Rutgrink, SieV-voorzitter en mkb-schoonmaakondernemer, middels een persbericht.
SieV wil eindejaarsuitkering niet hoger dan 3 procent

Branche Nieuws

SieV wil eindejaarsuitkering niet hoger dan 3 procent

MKB-branchevereniging Schoonmaken is een Vak (SieV) deelt haar visie op de eindejaarsuitkering in de cao-schoonmaak. "Het was ooit bedoeld als een extraatje, maar nu begint het steeds meer op een 13e maand te lijken."

Meest recent

Branche

Partners