Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Glenn Timmer (Asito): "Aandacht voor positieve gezondheid is belangrijkste trend"

"We besteden intensief aandacht aan de gezondheid van de schoonmaakkrachten. Dat is van cruciaal belang gezien de krapte op de arbeidsmarkt, een ouder wordend personeelsbestand en de fysieke belasting van het schoonmaakwerk."

Dat zegt Glenn Timmer, Sales Consultant Cure bij Asito, tegen zusteruitgave Facto.

Aanbestedingen tot 8 miljoen per jaar

In zijn baan is Timmer commercieel verantwoordelijk voor één van de grootste segmenten van Asito: de curatieve zorg. "Ik begeleid aanbestedingstrajecten die variëren van 1,5 tot 8 miljoen per jaar. In een vroeg stadium help ik prospects om grip te krijgen op hun uitdagingen, dromen en pijnpunten. Deze vertaal ik naar nieuwe kansen en dienstverleningsconcepten voor mijn organisatie."

"Tijdens aanbestedingstrajecten zorg ik voor het vormgeven van onze strategie en de bewaking daarvan", vervolgt Timmer. "Daarnaast zorg ik voor het behalen van onze vastgestelde omzetdoelstellingen, draag ik bij aan de positionering van ons segment en functioneer ik als verbindende schakel naar de operatie en de afdelingen Marketing & Business Development."

Het was lastiger om een persoonlijke connectie te maken

Menselijk contact is dus een belangrijk onderdeel van zijn werk. Iets wat hij tijdens de coronapandemie erg mist. "In mijn functie leg ik vroegtijdig contact met potentiële opdrachtgevers. Doordat dit volledig via het beeldscherm verliep was het lastiger om een persoonlijke connectie te maken."

Lees ook:

Facility management opleiding

Voordat hij bij Asito terecht kwam, studeerde Timmer Facility Management aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Waarom deze opleiding? "Het is een ontzettend brede opleiding. Dat trok mij enorm. Je kunt als facilitair manager aan de slag, maar er zijn ook tal van mogelijkheden aan de aanbiederskant."

"Toen ik begon met mijn opleiding was er al een enorme trend gaande waarbij ondersteunende diensten veel werden uitbesteed. Ik zag enorme kansen in deze markt, waar ik inmiddels al ruim 6,5 jaar werkzaam ben."

Positieve gezondheid

Wat is volgens Timmer de allerbelangrijkste trend in de branche? Zonder twijfel zegt hij: "De aandacht voor positieve gezondheid. Binnen ons segment besteden we intensief aandacht aan de gezondheid van de schoonmaakkrachten. Dat is van cruciaal belang gezien de krapte op de arbeidsmarkt, een ouder wordend personeelsbestand en de fysieke belasting van het schoonmaakwerk."

"Gezondheid is breder dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en mentaal welbevinden zijn van enorm belang. Daar ligt wat mij betreft een belangrijke rol voor ons allemaal", sluit hij af.

Bron: Facto

Als schoonmaakbedrijf je medewerkers helpen: “Houd hulp bij schulden zo simpel mogelijk”

Ondernemen Verdieping

Als schoonmaakbedrijf je medewerkers helpen: “Houd hulp bij schulden zo simpel mogelijk”

Eén op de tien huishoudens kan niet rondkomen vanwege onvoldoende inkomen en ruim de helft van deze groep heeft schulden, blijkt uit recent onderzoek van SchuldenLabNL, VNO-NCW en Deloitte. Schoonmaakbedrijven zoals Hago, CSU en Asito zijn dan ook volop bezig om preventief schulden bij werknemers tegen te gaan. Maar wat kun je als mkb’er doen?
Stuur nog voor 23 september je best practice in voor de Best Practice Awards

Branche Nieuws

Stuur nog voor 23 september je best practice in voor de Best Practice Awards

Voor de negende keer reikt de Code Verantwoordelijk Marktgedrag dit jaar de Best Practice Awards uit. Met de prijs zetten ze organisaties die goed uitvoering geven aan de code in de schijnwerper. Heb je een best practice, maar heb je deze nog niet ingestuurd? Je hebt nog tot 23 september om dat doen!
Veel schoonmakers werken nog steeds in deeltijd

Branche Nieuws

Veel schoonmakers werken nog steeds in deeltijd

Het is al even een punt van discussie, zeker sinds de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt: contracten van schoonmaakmedewerkers mogen groter. Toch laten cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek zien dat daar nog genoeg winst te behalen valt.
Oudere werknemers minder gestimuleerd gezond te leven

Branche Nieuws

Oudere werknemers minder gestimuleerd gezond te leven

We worden in Nederland steeds ouder en moeten daarom ook steeds langer doorwerken. Het is dan wel fijn om gezond het pensioen te halen en daarna ook nog te kunnen genieten. Toch blijkt dat bedrijven met veel oudere werknemers hun personeel minder stimuleren om gezond te leven dan bedrijven met veel jongere werknemers.
"Schuif niet te veel af op leidinggevenden, zij worden al overvraagd"

Ondernemen Nieuws

"Schuif niet te veel af op leidinggevenden, zij worden al overvraagd"

Onderzoekers Stephan Corporaal, lector Human Capital op Hogeschool Saxion, en Joost van der Weide, associate lector Sociale Innovatie op Windesheim, dompelden zich in opdracht van de Raad voor Arbeidsverhoudingen in de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS) volledig onder in de wereld van schoonmaak. Ze gingen, samen met vier collega-onderzoekers, op zoek naar hoe schoonmakers en glazenwassers meer eigen regie in hun duurzame inzetbaarheid kunnen pakken. Een gesprek over diversiteit in de branche, over de betrokkenheid van de medewerkers en over het belang van ideeën uitwisselen.

Meest recent

Branche

Partners