Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

CEO Geert van de Laar vertrekt bij Facilicom Group

Na een dienstverband van ruim 32 jaar draagt Geert van de Laar (62) op 1 januari 2022 zijn functie als CEO van Facilicom Group over aan Eric Otto (52). Van de Laar heeft in zijn loopbaan Facilicom Group zien vertienvoudigen in omzet en zien groeien naar ruim 25.000 medewerkers. "In verschillende rollen heeft Van de Laar hier een grote bijdrage aan geleverd, de laatste 5 jaar als CEO", aldus de organisatie.

Geert van de Laar

Eric Otto treedt per 1 september 2021 in dienst om tot 1 januari 2022 het uitgebreide dienstenportfolio van Facilicom Group goed te leren kennen. Otto heeft in zijn carrière verschillende directiefuncties vervuld bij enkele grote (familie-)bedrijven, zoals Bruynzeel Keukens, Pon (Gazelle) en SHV. Op dit moment werkt Otto als COO bij SHV-dochter ERIKS.

Onderneming staat als een huis

Geert van de Laar over zijn besluit: "Ik heb in mijn carrière met veel plezier gebouwd aan een onderneming die staat als een huis. Met een mensgerichte, ondernemende cultuur én een gezonde financiële basis. Hoewel het na zo’n lange tijd altijd moeilijk is om afscheid te nemen, draag ik de leiding met vertrouwen over aan Eric Otto. Ik kijk uit naar de volgende levensfase van vroegpensioen."

Eric Otto: "Het is een grote uitdaging om dit mooie Nederlandse familiebedrijf te gaan leiden. Het brede pakket aan diensten en de diversiteit daarvan spreekt mij erg aan. In de komende 4 maanden ga ik diepgaand kennismaken met alle bedrijfsonderdelen om per 1 januari het stokje over te nemen en verder te bouwen aan de ontwikkeling en het succes van Facilicom Group."

Eric Otto

De weg omhoog voortzetten

Over de directiewissel zegt oud-CEO en huidige voorzitter van het Algemeen Bestuur van Facilicom Group Hans Gennissen: "Ik heb meer dan 30 jaar geweldig samengewerkt met Geert. We hebben samen veel meegemaakt en het bedrijf ontwikkeld tot waar het nu staat. Het zal wennen zijn om zonder Geert verder te gaan, maar er ligt een stevige basis. We hebben er alle vertrouwen in dat Eric samen met het directieteam de weg omhoog zal voortzetten."

Eric Otto zal als CEO executive-lid zijn van het Algemeen Bestuur van Facilicom Group en vormt samen met Albert van der Meulen (vice-CEO) en Maartje Bouvy (CFO) het Concern Directieteam.

Peter Paul Wiegmans nieuwe directeur Hago Zorg

Ondernemen Nieuws

Peter Paul Wiegmans nieuwe directeur Hago Zorg

Per 1 januari zal Peter Paul Wiegmans aantreden als nieuwe algemeen directeur bij Hago Zorg. Hij volgt daarmee Herman Busch op.
Hago Zorg benoemt Sjoerd Dijkstra tot marketingdirecteur

Specialisme Nieuws

Hago Zorg benoemt Sjoerd Dijkstra tot marketingdirecteur

Hago Zorg heeft Sjoerd Dijkstra per 15 juli benoemd tot directeur Marketing, Innovatie & Commercie. Hij maakt de overstap vanuit zijn huidige rol binnen Hago Zorg als zorgcategoriemanager Ziekenhuizen. De nieuwe functie vervult hij ter voorbereiding op de al eerder aangekondigde transitie van Hago Zorg binnen Vebego
Nicole koos vanaf gymnasium voor de schoonmaak: “Ik durf eindelijk mijn eigen weg te kiezen”

Ondernemen Nieuws

Nicole koos vanaf gymnasium voor de schoonmaak: “Ik durf eindelijk mijn eigen weg te kiezen”

Veel ouders tegenwoordig zien hun kinderen graag een ‘hogere’ opleiding doen om ze de beste kans te geven in het leven. Dat die beste kans niet bestaat uit opleidingsniveau, maar uit werkplezier, dat bewijst Nicole de Bree. Ze was ongelukkig op het gymnasium en besloot te gaan voor een baan in de schoonmaak.
Jerry van Ulden nieuwe CCO bij ISS

Branche Nieuws

Jerry van Ulden nieuwe CCO bij ISS

Jerry van Ulden (51) is bij ISS Facility Services Nederland per 1 juli aangesteld als Chief Commmercial Officer (CCO).
Anita Verkerk nieuwe directeur Diversey

Ondernemen Nieuws

Anita Verkerk nieuwe directeur Diversey

Anita Verkerk heeft met ingang van 1 maart 2022 de functie van Managing Director over de Diversey Benelux-organisatie op zich genomen. Zij neemt het stokje over van Karel van Gorp, die deze functie "met heel veel plezier en passie" vervuld heeft sinds juli 2019.

Meest recent

Branche

Partners