Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

FNV pleit voor eerlijke oplossingen voor huidige ‘inkomenscrisis’

Afgelopen zaterdag kwamen zo’n vierduizend leden van vakbond FNV naar Amsterdam om te protesteren tegen de ‘inkomenscrisis’ waarin we ons bevinden. Verschillende sprekers uit verschillende sectoren pleitten voor een rechtvaardige samenleving en eerlijke oplossingen voor de geldproblemen waarmee Nederlanders in toenemende mate te maken hebben.

De manifestatie werd afgesloten door FNV-voorzitter Tuur Elzinga. Hij sprak over een steeds groter wordende kloof, aangejaagd door de inflatie. “Bedrijven verhogen wél hun prijzen en hun omzet, en als het even kan hun winsten. Maar niet de lonen. Topbestuurders krijgen naast een uitermate riante vergoeding ook nog een bonus en loonsverhoging. Maar het koopkrachtbehoud van de mensen die de winsten met hard werken bij elkaar hebben verdiend, zit er niet in. Ik vind dat niet normaal, ik vind dat asociaal.”

Rob Westerlaken neemt de petitie van FNV in ontvangst.

Petitie

Ook Rob Westerlaken van Schoonmakend Nederland was zaterdag aanwezig bij de manifestatie. Hij nam namens de schoonmaakbranchevereniging een petitie van de vakbond in ontvangst, waarin de bond werkgevers vraagt om aan tafel te gaan voor compensatie van de hoge inflatie. In gemoedelijke sfeer heeft Rob begrip getoond voor de situatie waarin veel schoonmakers zitten en toegezegd dat de werkgevers hierover in gesprek gaan met de bonden. Westerlakens aanwezigheid en de toezegging werden zeer op prijs gesteld.

Oplossingen volgens FNV

De oplossingen die de bond ziet voor het overbruggen van deze kloof zit hem in het automatisch laten meestijgen van de lonen met de prijzen en een verdere verhoging van het minimumloon naar veertien euro per uur. Daarmee kijkt de vakbond naar een aantal Europese voorbeelden, waar de lonen al meestijgen met de prijzen, waaronder onze zuiderburen. Ook in Nederland zijn er al enkele cao’s waarin een automatische prijscompensatie is vastgelegd. Om deze oplossingen in de praktijk te kunnen brengen, betoogde Elzinga dat er mensen nodig zijn. Tijdens de manifestatie riep hij de aanwezigen dan ook op zoveel mogelijk leden te gaan werven. “Alleen dan groeien we snel genoeg om de winst te verzekeren. Van werkplek naar werkplek, van cao naar cao, van regio naar regio.”

Vakbonden krijgen meer leden, maar hoe zit dat in de schoonmaak?

Branche Nieuws

Vakbonden krijgen meer leden, maar hoe zit dat in de schoonmaak?

Het aantal mensen dat zich aansluit bij een vakbond is de laatst tijd flink gegroeid. Vakbonden FNV en CNV zagen de afgelopen maanden een flinke stijging van hun ledenaantal. Hoe zit dat in de schoonmaak? Wij vroegen het vakbondsbestuurders Jan Kampherbeek (CNV) en Renate Bos (FNV).
Schoonmaakapp Helpling failliet

Branche Nieuws

Schoonmaakapp Helpling failliet

Schoonmaakapp Helpling is failliet verklaard door de rechter. Een melding in het Centraal Insolventieregister bevestigt berichtgeving hierover door Het Parool.
Voorzitter MKB-Nederland Jacco Vonhof in College Tour Schoonmakend Nederland

Branche Nieuws

Voorzitter MKB-Nederland Jacco Vonhof in College Tour Schoonmakend Nederland

Schoonmaakbranchevereniging Schoonmakend Nederland organiseert een evenement à la College Tour. Daarin staat de kunst van het lobbyen centraal: wat is het nu precies en welke onderwerpen moeten volgens de mkb-ondernemer in Den Haag op de agenda staan?
Nieuw akkoord cao voor uitzendkrachten is een stap vooruit

Branche Nieuws

Nieuw akkoord cao voor uitzendkrachten is een stap vooruit

Goed nieuws voor uitzendkrachten. De werkgeversverenigingen ABU en NBBU en de vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben een akkoord bereikt voor de nieuwe cao voor uitzendkrachten. Met het akkoord wordt een stap gezet naar gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden voor uitzendkrachten.
Meer uren werken volgens FNV geen oplossing voor personeelstekort

Branche Nieuws

Meer uren werken volgens FNV geen oplossing voor personeelstekort

Elke sector heeft er ondertussen wel mee te maken: de krapte op de arbeidsmarkt. Om het personeelstekort op te vangen, moeten werknemers vaak meer werk op zich nemen. Vakbond FNV ziet echter dat in veel sectoren mensen aan hun urentaks zitten. Meer uren werken is volgens medewerkers in sectoren als de zorg, het onderwijs of transport geen optie.

Meest recent

Branche

Partners