Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fikse loonsverhogingen in nieuwe cao's

Terwijl de onderhandelingen voor schoonmaak-cao nog in volle gang zijn, meldt Nu.nl dat er in andere branches de afgelopen maand fikse loonsverhogingen zijn afgesproken.

Voor de cao's die vorige maand zijn afgesloten, is een loonsverhoging van gemiddeld 2,4 procent afgesproken. Werkgeversorganisatie AWVN spreekt van het hoogste niveau sinds de uitbraak van de coronapandemie.

Lees ook

Loonsverhoging schoonmaak-cao nog onbekend

Voor de schoonmaakbranche wordt momenteel een nieuwe cao besproken. Als het aan vakbond CNV ligt, gaan de schoonmaaklonen in totaal met tien procent omhoog. FNV eist een schoonmaakloon van tenminste 14 euro per uur. Een tegenbod van werkgeversorganisatie Schoonmakend Nederland laat vooralsnog op zich wachten.

Lonen gaan verder omhoog

Maar als we de werkgeversvereniging mogen geloven, dan zit er waarschijnlijk wel een fikse loonsverhoging in. AWVN (waar onder meer Schoonmakend Nederland lid van is) zegt namelijk in gesprek met Nu.nl dat ze denken dat de lonen ook verder omhoog zullen gaan in de cao's die de komende maanden zullen worden afgesloten.

Dat heeft volgens AWVN te maken met een aantal factoren, zoals het wegebben van de coronapandemie, oplopende inflatie en de toenemende krapte op delen van de arbeidsmarkt.

Bron: Nu.nl

Lees ook

Meest recent

Branche

Launching Partners