Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Verliest schoonmaak aanzien? Beste schoonmaakbedrijf in MT500 op plek 100

De schoonmaakbranche lijkt aanzien te verliezen, als we kijken naar de MT500. Dat is een overzicht van de 500 bedrijven met de beste reputatie van Nederland, jaarlijks opgesteld door MT/Sprout. Al hoewel er nog steeds een aantal schoonmaakbedrijven in de lijst te vinden zijn, hebben ze wel behoorlijk wat plaatsen moeten inleveren. De twee beste schoonmaakbedrijven stonden vorig jaar nog in de top 50, nu staan ze respectievelijk op plaats 100 en 149.

©MT500

Het schoonmaakbedrijf met de beste reputatie van Nederland is, net als voorgaande jaren, CSU. In de algemene ranglijst van 2022 staat het Udense bedrijf op een 100e plaats. Vorig jaar stond het grootste schoonmaakbedrijf van Nederland nog op plekje 24.

Het nummer twee schoonmaakbedrijf is Asito en vinden we op nummer 149. Ook zij leveren behoorlijk in ten opzichte van 2021. Toen stonden ze op plek 35.

Meer over de lijst van 2021:

Vebego van de lijst verdwenen

Andere bedrijven actief in de schoonmaakdienstverlening die met hun goede reputatie de MT500-lijst hebben gehaald zijn ISS Facility Services (347), Facilicom -moederbedrijf van o.a. Gom- (348), Dolmans Groep (390), Compass Group Nederland (401) en Hago (455).

Opvallend is dat Vebego dit jaar van de lijst is verdwenen. Dat terwijl de organisatie kort geleden de Familiebedrijven Award 2022 in de wacht sleepte. Vorig jaar stond het moederbedrijf van schoonmaakbedrijven als Hago, Westerveld, Stoffels Bleijenberg en Fortron nog op plek 366.

Meest bewonderende bedrijven

De MT500 is het jaarlijkse onderzoek naar de reputatie van Nederlands grootste bedrijven onder zakelijke beslissers. Respondenten werd gevraagd om hun top 3 van meest bewonderde bedrijven in hun branche aan te wijzen en deze te beoordelen op de aspecten klantgerichtheid, productleiderschap, de kwaliteit van de uitvoering, goed werkgeverschap en duurzaamheid.

ASML heeft, net als vorig jaar, de beste reputatie van Nederland. De Efteling en Albert Heijn worden ook zeer gewaardeerd door zakelijke beslissers en maken de top drie compleet.

Ook interessant

Meest recent

Branche

Partners