Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

CSU: "Het ging altijd al om een tijdelijke reiskostenregeling"

Schoonmaakbedrijf CSU zegt verrast te zijn door de actie van vakbond CNV voor schoonmakers op Roompot-vakantieparken. Woordvoerder Erwin Vos: "Het ging altijd al om een buitengewone, tijdelijke extra reiskostenvergoeding."

"We zijn zeer negatief verrast door de berichtgeving van CNV", zegt Vos. "Als werkgever laten wij met allerlei initiatieven onze waardering voor medewerkers blijken. Wij betrekken onze opdrachtgevers hierin vaak. Dat deden we ook toen de brandstofprijzen in 2022 uitzonderlijk hoog stegen. Specifiek voor medewerkers werkzaam op vakantieparken is samen met opdrachtgevers gezocht naar mogelijkheden voor een buitengewone tijdelijke extra reiskostenvergoeding. Dit boven op de met de bonden, waaronder CNV, gemaakte CAO-afspraken."

Lees hier de eerdere verhalen over dit onderwerp

Rauw op ons dak

"Hoe mooi was het dat welwillende opdrachtgevers als Roompot aan die extra vergoeding hebben willen meewerken", vervolgt de woordvoerder. "Het valt rauw op je dak als je dan nu op deze wijze wordt aangesproken dat de tijdelijke regeling ten einde loopt. Immers is altijd voor de schoonmaakmedewerkers en voor CNV duidelijk geweest dat het om een tijdelijke regeling ging. Ook waren de voorwaarden duidelijk. De regeling zou vervallen als de overheid met steunmaatregelen zou komen om de gestegen brandstofkosten te compenseren óf als de brandstofprijs weer op een normaal prijsniveau zou zitten. De brandstofprijzen hebben zich gelukkig dusdanig positief ontwikkeld dat ze weer ruim lager en op een normaal niveau liggen. Ze liggen zelfs onder het niveau van de brandstofprijzen ten tijde van bijvoorbeeld het afsluiten van de CAO."

Verlenging niet nodig

Een verlenging van de tijdelijke en uitzonderlijke reiskostenvergoeding bij Roompot was volgens CSU na 1 januari dus niet nodig. Vos: "CSU heeft weken geleden de medewerkers en CNV daarover al geïnformeerd. Ook dat CSU bij wijze van overgang aanvullend bereid was een extra maand voor de medewerkers bij Roompot te verstrekken."

Meta Boelens: 'Betrek schoonmakers bij facilitaire taken in zorginstelling'

Branche Nieuws

Meta Boelens: 'Betrek schoonmakers bij facilitaire taken in zorginstelling'

"Veel zorginstellingen zijn traditioneel georganiseerd. We moeten breder denken om verder te komen in de toekomst." Meta Boelens, sectormanager bij CSU, bestudeert en analyseert de Nederlandse zorgsector en spreekt met veel zorginstellingen, zowel klanten als niet-klanten van CSU. In gesprek met Interclean spreekt Boelens over de uitdagingen en ontwikkelingen waar schoonmaakdienstverleners in de zorg mee te maken krijgen.
Asito en CSU willen een alternatief voor de wegwerphandschoen

Duurzaam Nieuws

Asito en CSU willen een alternatief voor de wegwerphandschoen

In de schoonmaakbranche is het een bekend gegeven: de grote hoeveelheid wegwerphandschoenen die er jaarlijks doorheen gaat. Asito en CSU gebruiken jaarlijks ongeveer 15 miljoen. Dat moet anders, vinden zij. Daarom doen de bedrijven mee aan de KVK Business Challenge en roepen om op mee te denken over veilige alternatieven voor de wegwerphandschoen.
Blog Diane van Dijk: Happihyppely

Branche Blog

Blog Diane van Dijk: Happihyppely

Schoon. Wat is dat eigenlijk precies? Diane van Dijk, Commercieel Directeur bij CSU, schreef er een blog over voor VSR. "Hoe voelt het? Waar kun je schoon het beste ervaren? Ik zit al ruim 30 jaar in het facilitaire vak en heb het per toeval ontdekt. De plek waar schoon zó duidelijk is dat je het bijna kunt aanraken."
Niels van Geenhuizen gaat aan de slag als Manager Duurzaamheid Total Care B.V.

Duurzaam Nieuws

Niels van Geenhuizen gaat aan de slag als Manager Duurzaamheid Total Care B.V.

Op 13 februari is Niels van Geenhuizen benoemd tot Manager Duurzaamheid bij Total Care B.V. Deze functie sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsambities van de drie bedrijven CSU, Tzorg (thuiszorg) en Zizo die onder Total Care B.V. vallen.
CSU blijft schoonmaakpartner van Eindhoven Airport

Ondernemen Nieuws

CSU blijft schoonmaakpartner van Eindhoven Airport

CSU blijft ook de komende jaren de schoonmaakpartner van Eindhoven Airport. Het nieuwe contract gaat in per april 2023. Roel Hellemons, Chief Executive Officer, en Mirjam van den Bogaard, Chief Operations Officer van Eindhoven Airport, en Ward Kolman, Businessunit Directeur CSU, bekrachtigden onlangs deze overeenkomst door het zetten van hun handtekening.

Meest recent

Branche

Partners