Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cao-schoonmaak: werkgevers willen in 2,5 jaar naar 14 euro

Werkgeversorganisatie Schoonmakend Nederland is tijdens de cao-onderhandelingen voor de schoonmaakbranche op 22 en 23 november in Apeldoorn gekomen met haar loonbod. De werkgevers willen toewerken naar 14 euro in de hoogste loonschaal in 2,5 jaar tijd. “Maar dat bod moet wel gezien worden in samenhang met het gehele pakket”, zegt Fedde Monsma, manager Cao, Arbeidsverhoudingen en Projecten, er meteen achteraan.

Monsma vertelde over een heel pakket aan maatregelen dat op tafel ligt. Als een van de elementen duurder wordt, heeft dat ook gevolgen voor het loonbod, stelde Monsma in een toelichting. “Het is een integraal voorstel.” Let wel, die 14 euro zou na 2,5 jaar, in de zomer van 2024 dus, alleen voor loongroep 1, trede 5 gelden. Monsma becijferde dat, als bonden akkoord zouden gaan met hun voorstel, de kosten voor werkgevers met ongeveer 3 procent zouden stijgen in 2022 en met iets minder dan 3 procent in de daaropvolgende jaren. Ook hield Monsma een slag om de arm voor wat betreft ingangsdata en de verdeling van loonstijgingen over de jaren. “Als we heel snel naar die 14 euro willen, zouden we dus de kosten vooral in het begin moeten pakken.”

Stijging van het jeugdloon

Opvallend is ook een forse stijging van het jeugdloon die Schoonmakend Nederland heeft voorgesteld. Daar waar CNV heeft voorgesteld om het jeugdloon in de schoonmaak af te schaffen. Een optie waar FNV zich achter heeft geschaard. In het voorstel van de Schoonmakend Nederland gaat iemand van 17 jaar van 45 procent van het vakvolwasssen loon naar 80 procent. Iemand van 18 jaar van 55 procent naar 85 procent. Iemand van 19 jaar van 65 naar 90 procent. Is een schoonmaker 20 jaar, dan maakt hij de sprong van 75 naar 100 procent. “Vakvolwassen ben je als je 21 bent”, legt Monsma uit. Ook wil de werkgeversorganisatie een all-in-loonbetaling en de betaling per week mogelijk maken. All-in wil zeggen met meteen het vakantiegeld en toeslagen erbij in. “Dat alles maakt het aantrekkelijk voor jongeren om in de branche aan het werk te gaan.”

Monsma: "Loonbod moet in samenhang met hele pakket worden gezien."

Jaar urennorm

De werkgevers stelden ook voor om een jaar urennorm in te voeren. “Daarbij maak je een contract met medewerkers waarin je aangeeft hoeveel uren ze per jaar werken, maar kun je die uren flexibel inzetten. Bij piekmomenten kun je dan meer werken en bij rustigere periodes minder, maar je krijgt wel stabiel uitbetaald. Tegenover flexibiliteit staat dan inkomenszekerheid. Daardoor kunnen we als werkgevers ook meer vaste vakmensen aannemen, in plaats van werken met uitzendkrachten.” Verder wil Schoonmakend Nederland dat er via de RAS geld beschikbaar komt voor medewerkers die de opleiding tot leidinggevende willen volgen. Eveneens moet er een opleiding komen om digitale vaardigheden van schoonmakers te verbeteren. “We moeten nog precies invullen waar we het dan over hebben. Dat willen we doen na onderzoek bij werkgevers en werknemers. Maar werken met digitale middelen past in een verdere professionalisering.”

Commissie Ziekteverzuim afschaffen

Schoonmakend Nederland wil de Commissie Ziekteverzuim bij de RAS afschaffen omdat er te weinig bruikbare dossiers binnenkomen. De commissie ziekteverzuim bekijkt dossiers om te zien hoe de verzuimbegeleiding in de branche verloopt. Vakbonden stellen daar tegenover dat ze dan wel willen dat de loonbetaling bij ziekte in het tweede jaar op 100 procent blijft. Werkgevers willen 90 procent. “Dit is een punt van discussie waar we naar moeten kijken”, aldus Monsma. De vakbonden maken ook een punt van het niet naleven van de cao door werkgevers. “Dat het soms niet goed gaat, wil niet zeggen dat dit structureel is”, reageert Monsma. Toch zien werkgevers er wel heil in communicatiemiddelen te maken om de cao beter uit te leggen. “Denk aan een vereenvoudigde cao die beter te lezen is, animatie over cao-onderwerpen en een infographic over hoe je ziekte moet melden.”

Eerder stoppen met werken

De partijen zijn er ook nog niet uit wat betreft eerder stoppen met werken. De zogeheten RVU-regeling geldt voor maximaal 1 jaar voor de ingangsdatum van de AOW-gerechtigde leeftijd. De regeling duurt tot en met 31 december 2025. “Wij willen het eerste jaar eerder stoppen sowieso doorzetten”, zei Monsma al eerder tegen Service Management. De werkgevers willen het ook in combinatie zien met het zogenoemde generatiepact. “Daarbij heb je drie elementen die aan elkaar gekoppeld zijn: minder werken betekent minder salaris en minder pensioenopbouw.” Werkgevers denken aan 80 procent werken, is 95 procent salaris en 95 procent pensioenopbouw.

Goudberg niet oneindig

“De goudberg is niet oneindig”, stelt Monsma er meteen achteraan. “Het loonbod moet bezien worden in het licht van de andere voorstellen.” Vakbonden zijn nu de voorstellen aan het bestuderen en komen er naar verwachting maandag 29 november op terug. Dat is ongeveer een maand voor het aflopen van de huidige cao in de schoonmaak. Gaan de onderhandelaars het halen om voor die tijd een nieuwe cao te hebben? Monsma: “We zijn er nog niet, maar ik blijf optimistisch.”

Cao-schoonmaak: werkgevers komen met "meer dan ruim loonbod"

Branche Nieuws

Cao-schoonmaak: werkgevers komen met "meer dan ruim loonbod"

Werkgeversorganisatie Schoonmakend Nederland is vrijdag met een nieuw loonbod gekomen in de hoop de onderhandelingen voor een cao in de schoonmaak vlot te trekken. Daarin zou er per 1 april 2022 3 procent, per 1 april 2023 2,5 procent en per 1 april 2024 1,65 procent bijkomen. Startdatum is 1 januari 2022 en de cao zou dan duren tot 1 september 2024.
Cao-schoonmaak: SieV wil eindejaarsuitkering verlagen

Ondernemen Nieuws

Cao-schoonmaak: SieV wil eindejaarsuitkering verlagen

Aangezien mkb-branchevereniging SieV nog geen plekje aan de onderhandelingstafel voor de cao-schoonmaak heeft gekregen, maakt voorzitter Maurice Rutgrink via een persbericht een duidelijke wens van de vereniging bekend: verlaag de eindejaarsuitkering en compenseer dat verschil door de lonen te verhogen.
Vakbonden "echt boos" over opstelling werkgevers

Branche Nieuws

Vakbonden "echt boos" over opstelling werkgevers

"We zijn echt boos", reageert Renate Bos, vakbondsbestuurder bij FNV over de opstelling van werkgeversorganisatie Schoonmakend Nederland in de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Haar evenknie Jan Kampherbeek, vakbondsbestuurder bij CNV: "Helaas hebben we nauwelijks vooruitgang geboekt."
Update cao-schoonmaak onderhandelingen: "Het gat is nog groot"

Branche Nieuws

Update cao-schoonmaak onderhandelingen: "Het gat is nog groot"

Cao-onderhandelingen in coronatijd vergt veel aanpassingsvermogen. Dit ondervonden CNV, FNV en Schoonmakend Nederland maandag 29 november tijdens de zevende onderhandelingsdag in Zaltbommel. Centraal stond de reactie van de vakbonden op het loonbod dat werkgeversorganisatie Schoonmakend Nederland afgelopen week deed.
Cao-schoonmaak: CNV vindt loonbod werkgevers veel te weinig

Branche Nieuws

Cao-schoonmaak: CNV vindt loonbod werkgevers veel te weinig

Jan Kampherbeek, Onderhandelaar namens vakbond CNV Vakmensen, noemt het loonbod dat werkgeversorganisatie Schoonmakend Nederland op tafel heeft gelegd veel te weinig. "Het lijkt een behoorlijk bod, maar in koopkracht ga je er nauwelijks op vooruit."

Meest recent

Branche

Launching Partners