Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Campagne Schoonmaak Je Rijk is succesvol verlopen

De pilot arbeidsmarktcampagne 'Schoonmaak Je Rijk' kan als geslaagd de boeken in. Schoonmakend Nederland laat weten dat de campagne vorige maand nog 75.000 bezoekers trok en dat bijna 3.000 kandidaten daadwerkelijk hebben gesolliciteerd op vacatures in de schoonmaakbranche.

De campagne Schoonmaak Je Rijk bestond uit twee online campagnerondes, in september 2022 en in februari 2023. Doel was om jongeren te interesseren voor een bijbaan in de schoonmaak. Een ideale bijbaan, waarbij je flexibel en dicht bij huis kunt werken. Bovendien wilde Schoonmakend Nederland onder de aandacht brengen dat je in de schoonmaakbranche ook goed verdient.

Genomineerd voor SAN-accent

Dat heeft gewerkt. Het aantal sollicitaties in de tweede ronde is meer dan een verdubbeling van de eerste advertentieronde. Leuk detail: de campagne is genomineerd voor een SAN-accent, de reclame-award. “Wij gaan duimen dat we de award eind mei kunnen ophalen.”

Campagne evalueren

De vacaturesite achter schoonmaakjerijk.nl gaat offline. Rechtstreeks reageren op vacatures kan dus niet meer en het is voor bedrijven niet meer mogelijk om vacatures te uploaden. De website zelf blijft voorlopig nog wel bestaan. Schoonmakend Nederland gaat de campagne evalueren en zal een advies geven aan het bestuur of het wenselijk is om wel of geen structureel vervolg te geven aan de campagne.

Ziekteverzuim is toegenomen, met name door griepgolf

Hygiëne Nieuws

Ziekteverzuim is toegenomen, met name door griepgolf

Het ziekteverzuim in Nederland is in februari opnieuw toegenomen. Dat melden arbodiensten Arboned en HumanTotalCare. De meeste mensen bleven thuis vanwege griep, waarbij de diensten aangeven dat de stijging "normaal is voor een griepgolf". Het gaat hier om kortdurend verzuim. De groep medewerkers die langdurig uitvalt, voornamelijk door stressgerelateerde klachten, blijft volgens de arbodiensten groeien.
Ondernemers zien verslechtering van ondernemingsklimaat

Ondernemen Nieuws

Ondernemers zien verslechtering van ondernemingsklimaat

Meer dan 60 procent van de ondernemers vindt dat het ondernemingsklimaat in Nederland de afgelopen vijf jaar is verslechterd. Bijna 30 procent vindt ons land niet aantrekkelijk om in te ondernemen. Dit zijn enkele uitkomsten van de Nationale Peiling Ondernemingsklimaat 2023, die is verricht door MKB-Nederland en VNO-NCW in samenwerking met de regionale verenigingen.
Tips voor ondernemers: zo trek je jongeren naar jouw bedrijf

Ondernemen Nieuws

Tips voor ondernemers: zo trek je jongeren naar jouw bedrijf

Personeelstekort noopt tot creatief denken. Hoe vind en behoud je bijvoorbeeld jonge werknemers? Zij zitten minder lang op dezelfde plek dan andere leeftijdsgroepen en wisselen vaker van baan dan oudere werknemers. Ook hebben zij vaak andere wensen op het gebied van werk en vragen daardoor om een eigen benadering.
Werkvergunning nog niet aan de orde voor vluchtelingen Oekraïne

Branche Nieuws

Werkvergunning nog niet aan de orde voor vluchtelingen Oekraïne

De Richtlijn Tijdelijke Bescherming voor vluchtelingen uit Oekraïne is met een jaar verlengd tot 4 maart 2024. Dat betekent dat zij in Nederland mogen blijven werken zonder werkvergunning. Hun sticker of pasje (O-document) die dit aantoont, wordt automatisch verlengd. Voor vluchtelingen uit de Oekraïne met een andere nationaliteit gelden aangepaste regels.
Blankers Schoon doet gooi naar titel Aantrekkelijkste Werkgever

Ondernemen Nieuws

Blankers Schoon doet gooi naar titel Aantrekkelijkste Werkgever

Blankers Schoon is hard op weg om de titel Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg (AWVL) in de wacht te slepen. Het schoonmaakbedrijf hoort bij de koplopers in de categorie groot bedrijf. “Wij gaan volop door met het verzamelen van stemmen.”

Meest recent

Branche

Partners