Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Bijna 2000 nieuwe schoonmaakbedrijven opgericht in 2021

Het afgelopen jaar zijn er bijna 2000 nieuwe schoonmaakbedrijven bijgekomen. Daarmee stond de teller op 1 januari 2022 op 19.615 schoonmaakbedrijven.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Deze groei past in de landelijke trend. Het afgelopen jaar groeide het aantal bedrijven in Nederland namelijk met 8,5 procent. Dat is de sterkste groei sinds de start van de metingen in 2007 en een ruim twee keer zo grote groei ten opzichte van 2020. Daarmee kende Nederland voor het eerst meer dan 2 miljoen bedrijven. De schoonmaakbranche groeide met 11 procent. Zo’n grote groei heeft de branche sinds 2007 niet meer gezien. Gemiddeld groeide de schoonmaak sinds 2007 met 2 tot 7 procent.

Veel zzp’ers

De cijfers laten ook zien dat het overgrote deel van de schoonmaakbedrijven bestaat uit zzp’ers. Zij beslaan maar liefst 75 procent (14.615 bedrijven) van het totaal. Dat past wederom bij de landelijke trend. 90 procent van de nieuwe bedrijven in 2021 bestond namelijk uit eenmanszaken.
Het CBS wijt de grote groei aan bedrijven in grote mate aan het lage aantal opheffingen. In 2021 daalde het aantal opheffingen met bijna 50 duizend bedrijven. Dat is het laagste aantal sinds het begin van de meting. De schoonmaak telde 1100 opheffingen.

Aantal schoonmaakbedrijven blijft toenemen

Ondernemen Nieuws

Aantal schoonmaakbedrijven blijft toenemen

Het aantal schoonmaakbedrijven in Nederland neemt nog steeds toe. Dat blijkt uit recent vrijgegeven cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lars Versluis aan de slag als rayonmanager bij Blinck

Ondernemen Nieuws

Lars Versluis aan de slag als rayonmanager bij Blinck

Schoonmaakbedrijf Blinck heeft per 1 februari een nieuwe rayonmanager in dienst genomen: Lars Versluis. Hij zal vooral werkzaam zijn in de regio Utrecht, Arnhem en meer zuidelijk richting de klanten in Eindhoven en Venlo.
Meer schoonmakers hebben een ongeval op het werk

Ondernemen Nieuws

Meer schoonmakers hebben een ongeval op het werk

In de categorie 'schoonmakers en keukenhulpen' van het Centraal Bureau voor de Statistiek vonden meer ongevallen plaats. Het percentage van het aantal ongevallen ten opzichte van het totaal aantal medewerkers ging van 2020 3,6 procent naar 4,1 procent in 2021. Het CBS maakte recent deze cijfers bekend.
Nieuwe naam en samengaan negen schoonmaakbedrijven: Vebego Cleaning Services

Branche Nieuws

Nieuwe naam en samengaan negen schoonmaakbedrijven: Vebego Cleaning Services

In de schoonmaakbranche is sinds 1 januari 2023 een nieuwe naam te horen: Vebego Cleaning Services. Door het samengaan van negen schoonmaakbedrijven is het bedrijf, met 8.000 medewerkers en ruim 2.500 klanten, een van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland.
Rebranding Asito: van regio's naar segmenten

Ondernemen Nieuws

Rebranding Asito: van regio's naar segmenten

Schoonmaakbedrijf Asito is aan flinke verandering onderhevig. Zo is de top-vijf speler niet langer opgedeeld in geografische regio's, maar in segmenten. Ook een nieuwe pay-off, huisstijl én website maken onderdeel uit van de vernieuwing bij Asito.

Meest recent

Branche

Partners