Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bijdragen in de opleidingskosten voor 2022 bekend

De Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS) verstrekt in 2022 weer bijdragen in de opleidingskosten aan werkgevers. Bekijk in een overzicht voor welke opleidingen een bijdrage mogelijk is en wat de hoogte van de bijdrage per werknemer is.

In 2022 kunnen werkgevers in aanmerking komen voor een bijdrage in de opleidingskosten van werknemers, conform het reglement RAS bijdragen in de kosten van opleidingstrajecten 2022 . Hieronder staat vermeld voor welke opleidingen de RAS in 2022 een bijdrage in de opleidingskosten beschikbaar stelt en wat de hoogte van de bijdrage per werknemer is.

Bekijk hier het opleidingsoverzicht.

Geslaagd voor het examen

Het gaat om opleidingen die inhoudelijk voldoen aan de door de RAS vastgestelde
eind- en toetstermen en waarvan de werknemer geslaagd is voor het examen van het RASExamenbureau. De RAS bijdrage in de opleidingskosten is een vast bedrag per werknemer. Deze bijdrage is bedoeld als tegemoetkoming in de opleidings- en verletkosten.
Opleiding RA

RAS houdt webinar over duurzaam aan het werk

Branche Nieuws

RAS houdt webinar over duurzaam aan het werk

De Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS) houdt op 18 november een webinar over 'Samen duurzaam aan het werk in een toekomstbestendige werkomgeving'.
Aanmelden voor eerder stoppen met werken kan nog tot 31 december

Branche Nieuws

Aanmelden voor eerder stoppen met werken kan nog tot 31 december

Al 225 werknemers hebben gebruikgemaakt van de maken regeling om eerder te stoppen met werken. Dat meldt de Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS) in haar nieuwsbrief. Schoonmakers hebben tot 31 december 2021) om zich hiervoor aan te melden.
4836 RAS examens in 2020, ruim 1300 minder dan 2019

Ondernemen Verdieping

4836 RAS examens in 2020, ruim 1300 minder dan 2019

Ondanks corona werden er afgelopen jaar 4836 examens door RAS afgenomen en in totaal bijna 4000 diploma’s behaald. Dat zijn er ruim 1300 minder dan een jaar eerder. Gom Schoonhouden staat qua aantal diploma’s in 2020 met stip bovenaan, 711 GOM medewerkers ontvingen een diploma voor een basisvakopleiding bij RAS. Volg Service Management op LinkedIn:
Live-chat voor schoonmaaksector in gebruik genomen

Duurzaam Nieuws

Live-chat voor schoonmaaksector in gebruik genomen

Op 1 februari 2021 lanceerde de RAS een chatservice voor schoonmakers. Zij kunnen vragen stellen over discriminatie, ongewenst gedrag of lichamelijke belasting. De nieuwe service maakt deel uit van Elke dag weer, een campagne voor veilig en gezond werken in de schoonmaakbranche. Volg Service Management op LinkedIn:

Meest recent

Branche

Launching Partners