Nomineer jouw schoonmaker / team / leidinggevende / glazenwasser van het jaar!

Nomineer hier

Aantal schoonmaakvacatures verdrievoudigd, ondanks omzetdaling

Ondanks het feit dat schoonmaakbedrijven al een paar kwartalen op rij kampen met een dalende omzet, is het aantal vacatures in de branche verdrievoudigd. "De mismatch in de schoonmaakbranche is hoog", aldus ABN AMRO in het rapport 'Stand van Zakelijke dienstverlening juli 2021'.

Bron: ABN AMRO

Krimpende omzet

"De schoonmaak- en beveiligingsbranche kampt door het massale thuiswerken en gebrek aan reizen en evenementen al vier kwartalen op rij met krimpende omzet ten opzichte van het jaar ervoor", luidt de analyse van ABN AMRO.

"In de tweede helft van dit jaar trekt de vraag naar verwachting weer aan door de heropening van de economie."

Bron: ABN AMRO

Schoonmaak kent structurele krapte

Over de arbeidsmarkt schrijven de economen: "De schoonmaakbranche trekt aan. De afgelopen zes maanden is het aantal vacatures verdrievoudigd. Personeelstekorten leiden ertoe dat schoonmaakbedrijven niet altijd aan de groeiende vraag kunnen voldoen."

"Met 35 procent onvervulbare vacatures in juni van dit jaar is de mismatch in de schoonmaakbranche hoog. Dit bevestigt het al langer bestaande beeld dat sprake is van structurele krapte in deze branche."

Rechtbank: 'Schoonmaakbedrijf heeft wél recht op TOGS'

Branche Nieuws

Rechtbank: 'Schoonmaakbedrijf heeft wél recht op TOGS'

De rechtszaak die Schoonmakend Nederland namens een lidbedrijf tegen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) aanspande, is gegrond verklaard. In de rechtszaak draaide het om TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) waar schoonmaakbedrijven onrechtmatig buiten de boot vielen.
66,9% van de werkgevers in de schoonmaaksector loopt het risico op terugbetaling noodhulp NOW

Ondernemen Nieuws

66,9% van de werkgevers in de schoonmaaksector loopt het risico op terugbetaling noodhulp NOW

37% van de werkgevers weet niet dat zij zélf de definitieve berekening van hun NOW-tegemoetkoming moeten aanvragen. Tot nu toe heeft pas 33,1% van de werkgevers in de schoonmaaksector de definitieve berekening aangevraagd. Dat blijkt uit onderzoek van UWV. Het is raadzaam daar alert op te zijn, want de deadline voor het definitief vaststellen van de hulp in de eerste aanvraagperiode NOW nadert. Als werkgevers de definitieve berekening niet tijdig aanvragen, kan dat leiden tot een terugvordering van het complete voorschot.
Zo verlaag je het ziekteverzuim in jouw schoonmaakbedrijf

Ondernemen leidinggeven Verdieping

Zo verlaag je het ziekteverzuim in jouw schoonmaakbedrijf

Een torenhoog ziekteverzuim van maar liefst 17 procent verlagen naar minder dan 1 procent: Jan Makenbach kreeg het met zijn visie op leiderschap voor elkaar bij schoonmaakbedrijf Schoonzorg BV. Hoe hij dat precies deed? Service Management vroeg het hem.
Vanaf maandag kun je voor de zesde keer NOW aanvragen

Ondernemen Nieuws

Vanaf maandag kun je voor de zesde keer NOW aanvragen

Werkgevers die een aanvraag willen doen voor de zesde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf aanstaande maandag, 26 juli, terecht bij UWV. Ze kunnen dan een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen voor de maanden juli tot en met september 2021. Het loket blijft open tot en met donderdag 30 september.

Branche

Launching Partners