Nomineer jouw schoonmaker / team / leidinggevende / glazenwasser van het jaar!

Nomineer hier

5 vragen (en antwoorden) over de Golden Service Awards 2021

De inschrijvingen voor de Golden Service Awards zijn inmiddels weer geopend! Maar hoe kun je jouw gegadigden nomineren? Waar let de jury op? En wanneer worden de winnaars bekend gemaakt? Vijf vragen en antwoorden over de Golden Service Awards 2021.

Vraag 1: Wat zijn de Golden Service Awards?

De Golden Service Awards, oorspronkelijk een initiatief van Kimberly-Clark Professional, werden in 1991 voor het eerst uitgereikt in Engeland. Nederland kent het programma sinds 2002. Kern is steeds het erkennen, uitlichten en belonen van opmerkelijke prestaties in de schoonmaaksector.

Schoonmaaktoppers worden genomineerd door collega’s en/of opdrachtgevers die dichtbij de schoonmakers staan. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen (100 inzendingen in 2020) op basis van duidelijke criteria. De winnaars (van de vier categorieën) hebben een uitstekende mogelijkheid om zichzelf nadrukkelijk te presenteren, onder meer via uitgebreide aandacht in de nationale, regionale en lokale media.

De Golden Service Awards zijn ondergebracht in een onafhankelijke stichting. Service Management, onderdeel van de grootste B-to-B uitgeverij van Nederland Vakmedianet, is de organisator van het evenement.

Vraag 2: Waar kan ik mijn schoonmaaktoppers inschrijven?

Via de website kun jij jouw nominaties voor de titels Schoonmaker, Glazenwasser, Leidinggevende en Team van het Jaar 2021 inschrijven.
Let op: elke organisatie mag per categorie maximaal drie gegadigden inschrijven.

Ga direct naar:

Vraag 3: Hoe beoordeelt de jury de inschrijvingen?

De jury kiest de winnaars op basis van een aantal vooraf opgestelde criteria. Die staan per categorie uitgebreid beschrijven op de website van de Golden Service Awards. De jury let niet alleen op zaken als vaardigheden, opleiding en resultaat. Maar juist ook op zaken als communicatie, teamspirit, motivatie en betrokkenheid. Is (of zijn, in het geval van een team) de genomineerde een échte ambassadeur of ambassadrice van het schoonmaakvak? Zet hij of zij altijd net dat stapje extra en maakt hij of zij écht het verschil?

Het kiezen van de uiteindelijke winnaars gaat in twee rondes. De jury begint met het beoordelen van alle inschrijvingen 'op papier'. Daarbij wordt er dus afgegaan op wat er op het inschrijfformulier is ingevuld. Aan de hand daarvan maakt de jury voor elke categorie de finalisten bekend. Zodra de finalisten bekend zijn gemaakt, gaan de juryleden bij elk van hen op werkbezoek. Dit om met eigen ogen te zien of de finalist titel-waardig is.

TIP
Lees anders ook eens dit interview met de juryvoorzitter, Marjolijn Hoogendam. Daarin vertelt ze meer over het juryproces:
"Schoonmakers, teams en leidinggevenden kunnen allemaal het verschil maken"

Vraag 4: Wanneer worden de winnaars bekend gemaakt?

De winnaars worden op 23 november bekend gemaakt. De uitreiking van de Golden Service Awards 2021 wordt sowieso een feestelijke avond! Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Alle belangrijke data op een rij:
1 september: Inschrijvingen GESLOTEN
Half oktober: Finalisten worden bekend gemaakt
23 november: Uitreiking Golden Service Awards 2021

Vraag 5: Wie zijn de titelverdedigers?

De huidige titeldragers zijn
Schoonmaker van het Jaar: Khadija El Bhouayadi (EW Facility Services)
Leidinggevende van het Jaar: Michael Schreppers (Hago Zorg)
Glazenwasser van het Jaar: Rick Ponsteen (SMB Willems)
Schoonmaakteam van het Jaar: Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé

Jorcho van Vlijmen (Golden Service Awards): “Waardering voor het vak juist nu erg relevant”

Hygiëne Verdieping

Jorcho van Vlijmen: "GSA draait om vakmanschap en werkplezier"

Het doel van de Golden Service Awards? Het eren van de schoonmakers. Dat zegt Jorcho van Vlijmen, voorzitter van de Stichting GSA. Onder meer vanwege zijn promotieonderzoek in de schoonmaaksector is deze HAN-docent Facility Management bepaald geen onbekende voor de branche. Een gesprek over respect en waardering, de missie van de GSA en waarom het zo belangrijk is dat zoveel mogelijk bedrijven hun toppers inschrijven.
Peter Meijboom: "Mensen zijn zich niet bewust van de risico’s van het schoonmaakvak"

Branche Nieuws

Peter Meijboom: "Mensen zijn zich niet bewust van de risico’s van het schoonmaakvak"

"Mensen zijn zich niet bewust van de risico’s van het vak. Bijvoorbeeld werken met chemie of werken op hoogte. Daar wil ik m’n steentje aan bijdragen", zegt GSA-jurylid en SVS-docent Peter Meijboom in een blog op de website van de schoonmaakopleider.
Zo haal je als schoonmaakteam nóg betere resultaten

Ondernemen Verdieping

Zo haal je als schoonmaakteam nóg betere resultaten

Effectief samenwerken als schoonmaakteam kan best lastig zijn. Met allerlei verschillende persoonlijkheden en ieder met zo zijn eigen ideeën over hoe het werk het beste gedaan kan worden, kan het nog wel eens botsen. Zonde! Met deze tips gaat jullie schoonmaakteam voortaan nog beter en efficiënter samenwerken.
5 vragen (en antwoorden) over de Golden Service Awards 2021

Branche Nieuws

5 vragen (en antwoorden) over de Golden Service Awards 2021

De inschrijvingen voor de Golden Service Awards zijn inmiddels weer geopend! Maar hoe kun je jouw gegadigden nomineren? Waar let de jury op? En wanneer worden de winnaars bekend gemaakt? Vijf vragen en antwoorden over de Golden Service Awards 2021.
Michael Schreppers (Leidinggevende van het Jaar 2020): “Aandacht voor je medewerkers is het allerbelangrijkst”

Ondernemen leidinggeven Verdieping

Michael Schreppers (Leidinggevende van het Jaar 2020): “Aandacht voor je medewerkers is het allerbelangrijkst”

Michael Schreppers werkt als klantmanager van Hago Zorg in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Zijn team van bijna tweehonderd medewerkers verzorgt de schoonmaak van de openbare ruimtes, patiënt- en verpleegafdelingen, poli’s, labs, cleanrooms, operatiekamers, apotheken, toiletten en studieruimtes. Kortom: alles. In totaal goed voor meer dan 250.000 vierkante meter, verspreid over zes gebouwen. In 2020 werd Schreppers tijdens de Golden Service Awards uitgeroepen tot Leidinggevende van het Jaar. Service Management ging eens langs, om met eigen ogen te zien waarom hij deze titel meer dan waardig is en in de hoop op een paar wijze lessen.

Branche

Launching Partners