Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

2,5 jaar cel en tbs voor omduwen ladder glazenwasser

Een 40-jarige man is donderdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot 2,5 jaar cel en tbs met voorwaarden voor het omduwen van de ladder van een glazenwasser. Het slachtoffer viel hierdoor meters naar beneden, brak diverse botten, verloor het zicht in een van zijn ogen volledig en in zijn andere oog deels en moest langdurig revalideren.

Het incident gebeurde iets meer dan een jaar geleden in de Stortenbekerstraat in Den Haag. Aan de val van de ladder ging een conflict vooraf. Het slachtoffer had eerder de ramen gewassen van het gezin, maar was hier door de zwager van verdachte Najim T. niet voor betaald omdat de ramen nog vies zouden zijn. De bewuste dag kwam het slachtoffer verhaal halen en zijn 15 euro eisen. Uit boosheid klom hij op zijn ladder en wreef hij aarde op de ruiten.

Niet de bedoeling om man te laten vallen

De dove verdachte zei dat hij de aandacht van het slachtoffer wilde trekken en daarom aan de ladder schudde. Het was niet zijn bedoeling om de man te laten vallen. De rechtbank erkent dat T. niet de intentie had om de glazenwasser te doden, maar vindt wel dat er sprake is van poging doodslag. "Door krachtig aan de ladder te schudden terwijl de glazenwasser op een behoorlijke hoogte stond, was de kans dat hij zou komen te overlijden aanmerkelijk en die kans heeft de verdachte aanvaard."

Volgens deskundigen is T. verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank legt daarom tbs met voorwaarden op, zodat hij zich kan laten behandelen.

Marco Kleppe is wethouder en glazenwasser

Specialisme Nieuws

Marco Kleppe is wethouder en glazenwasser

Lang niet alle wethouders zijn fulltime actief in hun politieke functie. In bijvoorbeeld vijf van de dertien Zeeuwse gemeenten werken wethouders in deeltijd. Eén van hen is Marco Kleppe, wethouder in Kapelle én glazenwasser.
'Glazenwasser' uit Zuthpen betuigt spijt voor oplichterij

Branche Nieuws

'Glazenwasser' uit Zuthpen betuigt spijt voor oplichterij

Tientallen inwoners van de wijk Waterkwartier in Zutphen kregen in tussen december 2021 en april 2022 bezoek van hem: een stadsgenoot die zich voordeed als glazenwasser. Met smoesjes wist hij hen honderden euro’s afhandig te maken. De rechter veroordeelde de man vorige week voor oplichting, zo meldt De Stentor.
Schoonmakend Nederland roept op: doe weer mee aan actieweek 'Glazenwassers hebben hart voor de zorg'

Specialisme Nieuws

Schoonmakend Nederland roept op: doe weer mee aan actieweek 'Glazenwassers hebben hart voor de zorg'

Het is nog wat vroeg, maar december komt altijd sneller dan verwacht. En daarmee ook de actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg. Van 12 tot 23 december steken glazenwassers over het hele land de zorg een hart onder de riem. Schoonmakend Nederland roept organisaties alvast op om weer mee te doen.
Glazenwassers Romaro maken 1600 glaspanelen weer blinkend schoon

Specialisme Nieuws

Glazenwassers Romaro maken 1600 glaspanelen weer blinkend schoon

Het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam schittert weer van alle kanten. Glazenwassers van Romaro Schoonmaakgroep hebben onlangs deze klus geklaard: 1600 spiegelende glaspanelen, ofwel 6000 vierkante meter glas poetsen. Een volle week werk, zo zien we in een reportage die het AD maakte.

Meest recent

Branche

Partners