Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

1 op de 3 schoonmaakondernemers vindt regels rondom social return complex

Een meerderheid van de schoonmaakbedrijven neemt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan (social return). Maar de regelgeving hierover vindt men -nog steeds- complex. Dat blijkt uit het MVO-onderzoek 2019.Volg Service Management op LinkedIn:

Meer weten?
Zeven op de tien ondervraagde schoonmaakprofessionals (71 procent) gaf aan dat hun bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aanneemt. Enerzijds natuurlijk een mooie manier om aandacht te schenken aan de maatschappij en haar mensen, en anderzijds een slimme manier om het hoofd te bieden aan de krappe arbeidsmarkt.

Een derde vindt regelgeving complex

Maar vanzelf gaat het niet. Want de regelgeving rondom social return blijkt -nog steeds- alles behalve makkelijk. Een derde (33 procent) van de schoonmaakprofessionals die zich hiermee bezig houdt, zegt namelijk dat de regels hierover complex zijn. Dat zijn er zelfs nog iets meer dan vorig jaar: toen beoordeelde 30 procent de regelgeving als zijnde complex. Toch kunnen we spreken van een kleine overwinning, want waar vorig jaar nog maar 9 procent de regels eenvoudig vond, is dat nu 17 procent. De rest staat neutraal tegenover de regelgeving, of weet het niet.

Launching Partners