Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

Schoonmaakbedrijven Both en Wamin ondertekenen Code

Twee schoonmaakbedrijven, Wamin bedrijfsdiensten en schoonmaakbedrijf Both, hebben onlangs tijdens een regionale ondertekensessie de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. Daarmee komt het aantal ondertekenaars op 981.

De nieuwe ondertekenaars hebben allen oog voor hun werknemers. “Als een opdrachtgever ons het mes op de keel zet, doen we niet mee met de offerteprocedure”, aldus de heer Both van schoonmaakbedrijf Both. “Want dat levert ontevreden werknemers op en een ontevreden opdrachtgever. En daarmee ben ik zelf ook ontevreden. En dat is niet nodig”. De heer Meerman van Wamin Bedrijfsdiensten vult aan: “Ook wij doen daar niet aan mee. Dat levert immers te weinig tijd op voor onze werknemers om het werk goed uit te voeren. Dat is geen goed signaal, ook niet voor het imago van de branche.”

Werken in lijn met de Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Werknemers kunnen ook op een andere manier zichtbaar gemaakt worden. “Het maken van een smoelenboek van alle schoonmakers heeft bij één van mijn klanten goed geholpen bij het zichtbaarder maken van de schoonmakers”, aldus de heer Both. “De opdrachtgever leerde de schoonmakers kennen en daarmee kwam de realisatie bij de gebruiker over de schoonmaak en wie dat uitvoert. En dat heeft invloed op het gedrag van de gebruikers”. Meerman: vult aan: “Gebruikers die op dinsdag met de inhoud van de perforator de verjaardag van een collega vieren, mogen dit zelf opruimen, als wekelijks op maandag wordt gestofzuigd. Dan moet je niet gek opkijken als de vloer een week lang niet schoon is.”

‘Eigen invulling aan de code’

“Net zoals de regels bij het opstellen van de Code op de achtergrond zijn gebleven. Daar hebben we bewust voor gekozen”, aldus voorzitter Kees Blokland van de Codecommissie. Both: “Gelukkig niet nog meer extra regels, want daar hebben we er al genoeg van. En iedere ondertekenaar kan dus zelf bepalen hoe hij invulling geeft aan de Code.”

Inzendingen Best Practice Awards

Dat dit op verschillende wijzen wordt ingevuld, bewijzen de inzendingen van de afgelopen jaren voor de Best Practice Awards. Gastheer van de ondertekensessie, Kees Blokland, roept alle ondertekenaars op om een Best Practice in te dienen ten behoeve van de verkiezingen van de Best Practice 2016. Op 26 januari 2017 vindt de uitreiking van de Best Practice Award 2016 plaats tijdens de Vakbeurs Facilitair. Indienen van cases kan tot 18 november via www.codeschoonmaak.nl.

Launching Partners