Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schoon drinkwater geschonken door Westerveld en UU

Schoon drinkwater is niet overal een vanzelfsprekendheid. Schoonmaakbedrijf Westerveld en de Universiteit Utrecht proberen hun waterverbruik zoveel mogelijk te beperken en hun watervoetafdruk in beeld te brengen.

Via Made Blue spiegelt Westerveld iedere verbruikte liter (schoonmaak)water op de Universiteit één op één aan een liter schoon drinkwater in onder meer Kenia en Bangladesh. De 3,5 miljoen liter is de watervoetafdruk van Westerveld, één jaar na de opstart van de schoonmaak op de Universiteit Utrecht.

Schoon drinkwater is geen vanzelfsprekendheid

“Voor onze schoonmaakactiviteiten verbruiken wij dagelijks vele liters drinkwater. Terwijl wereldwijd miljoenen mensen hier niet of nauwelijks toegang tot hebben. En door klimaatverandering, droogte of overstromingen neemt dit aantal alleen maar toe”, legt algemeen directeur Rick Dillema van Westerveld de reden van de schenking uit.

Liter voor een liter

“Door ons partnerschap met Made Blue is het mogelijk om het gebruik van water in onze wereld bij onze klanten te verbinden aan projecten in de wereld waar schoon en voldoende water geen vanzelfsprekendheid is. Kortom, we spiegelen ons (drink)waterverbruik. Vanuit deze gedachte is het initiatief Made Blue ontstaan: een liter voor een liter.”

Launching Partners