Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in
sponsored content

7 belangrijke feiten over autonome vloerschrobbers

De volgende grote verandering in vloerreiniging komt eraan: autonome schrobzuigmachines.
Autonome schrobzuigmachines veranderen de manier waarop vloeren in verschillende sectoren worden schoongehouden en helpen tegelijkertijd personeel vrij te maken voor andere taken.

Schrobzuigmachine

Het aanhoudende personeelstekort en een nieuw bewustzijn rond het belang van hygiëne in gebouwen, geven schoonmaakprofessionals een forse uitdaging. Autonome schrobzuigmachines spelen een belangrijke rol in de algemene gezondheid en netheid van gebouwen en in de ondersteuning van schoonmaakprofessionals.

Wat moet je weten?

Wat is een autonome schrobzuigmachine?
Een autonome schrobzuigmachine is een zelfrijdende schrobzuigmachine. Hij is ontworpen om vloeren te schrobben met behulp van geavanceerde navigatietechnologie in combinatie met een systeem van lasers en camera’s die, veilig voor mensen, hem door complexe omgevingen leidt. De robot krijgt reinigingsroutes aangeleerd en voert deze vervolgens zelfstandig uit na te zijn gestart door een mens.

Zijn autonome schrobzuigmachines de moeite waard?

Het eenvoudige antwoord is ja en hierbij waarom:

Autonome schrobzuigmachines reinigen vloeren consistenter en efficiënter, vooral in vergelijking met het handmatige schoonmaken. Een schoner uitziende faciliteit heeft een positief effect op de beleving van een werkruimte en men is productiever in een schonere werkomgeving!

Autonome schrobzuigmachines zijn ontworpen om de repetitieve taak van vloerreiniging op zich te nemen. Ze werken naast het personeel, als een collega. Terwijl de cobot (collaboratieve robot) de vloeren schoonmaakt, kan het personeel zich richten op andere belangrijke taken zoals desinfectie.

Schrobzuigmachine

Wat je moet weten over autonome schrobzuigmachines

Autonome schrobzuigmachines zijn er in verschillende afmetingen.
Het juiste formaat is belangrijk voor een autonome schrobzuigmachine. De Cobi 18 van ICE Cobotics is bijvoorbeeld een 18,8 inch autonome schrobzuigmachine. Cobi is compact en ontworpen voor vloerreiniging in kleinere ruimtes zoals kantoren of zorginstellingen.

Verschillende manieren om reinigingsroutes in te stellen
Weten hoe de machine reinigingsroutes in kaart breng, kan een tijdsbesparing opleveren.
In het geval van een Cobi 18 zijn er meerdere mogelijkheden:

  • aangepaste route: Leer Cobi 18 een aangepaste route in en voer deze onafhankelijk elke keer opnieuw uit;
  • automatisch vullen: traceer de omtrek van een gebied en de Cobi 18 vult automatisch het te reinigen oppervlak;
  • meerdere routes: Laat meerdere voorgeprogrammeerde routes achter elkaar lopen;
  • Schedule Start: Plan Cobi 18 om zijn route op een vooraf ingesteld tijdstip te beginnen.

Het oplaadpunt kan de werking beïnvloeden
Een ander belangrijk aspect is hoe de cobot wordt aangedreven en opgeladen.

Vele cobots maken gebruik van een docking station waar de cobot naar terugkeert, om zich op ta laden en te legen. Deze docking stations vereisen dan kostbare infrastructurele aanpassingen.

Cobi 18 kan op een gewoon stopcontact worden aangesloten en werkt op lithium-ion batterijen, die langer meegaan.

Navigatiesoftware kan de reinigingsprestaties beïnvloeden
Het is belangrijk om rekening te houden met de sensoren waarmee een schrobzuigmachine is uitgerust, zodat je je bewust bent van zijn navigatiemogelijkheden. Bijvoorbeeld, dankzij de geavanceerde sensoren van de Cobi 18 kan deze navigeren rond spiegels en fel zonlicht, in tegenstelling tot andere schrobzuigrobots met alleen LiDAR-sensoren.

Cobi 18 gebruikt GDPR-proof navigatietechnologie die vergelijkbaar is met die van Tesla in zijn zelfrijdende auto's.

Fleetmanagement software kan de prestaties helpen verbeteren
Fleetmanagement software wordt steeds meer de standaard op machines met tal van voordelen:

  • traceren van machinelocatie;
  • traceren van schoonmaakroutes;
  • volgen van reinigingstijden en -dagen;
  • traceren van operators.

ICE Cobotics i-SYNERGY fleetmanagement software geeft, op afstand, snel en simpel inzicht in schoonmaakprestaties op de gewenste locatie. Deze data kan zorgen voor een verbeterde schoonmaakperformance.

Het verschil in gebruikerservaring
Belangrijk is na te denken over de algehele implementatie van de machine. Zo is het gebruik van de cobot afhankelijk van uw personeel en moet een water aan- en afvoermogelijkheid beschikbaar zijn, zodat het vullen en legen van tanks eenvoudig is.

Hoeveel kost een autonome schrobzuigmachine?
De kosten van autonome schrobmachines variëren per leverancier. Daarom is het belangrijk om de “total cost of machine ownership” te onderzoeken, rekening houdend met reparaties en onderhoud.

Autonome machines beschikken over geavanceerde technologie. Overweeg daarom een abonnement in plaats van aanschaf. ICE Cobotics biedt Cobi 18 aan via een all-inclusive abonnement dat het onderhoud en de reparaties van de machine dekt. Voor service probeert ICE Cobotics eerst het probleem op afstand op te lossen en anders sturen ze een technicus. Dit is allemaal inbegrepen in het abonnement.

In het algemeen kan een schrobzuigcobot jou en je team ondersteunen bij arbeidsvraagstukken en zo de productiviteit en efficiëntie verhogen.

Als je automatisering zoals Cobi 18 overweegt, neem dan contact op met onze specialisten. Zij staan klaar om te helpen!

Dit artikel is gesponsord door ICE Benelux

Partners