Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Sponsored content

Snoerloos schoonmaken in opmars: ‘Iedereen die overstapt haalt voordeel’

Vaker dagschoonmaak, meer focus op hygiëne en een oplopende vraag naar duurzame oplossingen. Het zijn ontwikkelingen die het snoerloos schoonmaken in de kaart spelen. Voor Numatic reden om er flink op in te zetten met een nieuwe generatie batterij, de NX300, en een nieuwe compacte schrob-zuigmachine.

Veel elektrificeert. De auto-industrie bijvoorbeeld. De bouw. Maar ook de schoonmaak. “De voordelen zijn groot”, weet managing director Rogier Moorman van Numatic. “Snoerloos werken biedt gemak, veiligheid en nu ook kracht.”

Meer tijd om de schoonmaakklus te klaren

Met dat laatste doelt hij op de nieuwe NX300 36V batterijtechnologie van Numatic. “Het nadeel van batterijen was altijd de korte werkduur en lange oplaadtijd. Maar dat behoort nu tot het verleden. Een uitgebreid onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma, waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwste batterijtechnologieën, heeft geresulteerd in een 30-cellig ontwerp dat een toename van 60 procent in beschikbare energie oplevert. De NX300 levert een vermogen van 300wh met een 80 minuten consistente, krachtige reiniging. Hierdoor heeft het schoonmaakteam meer tijd om de klus te klaren. En het mooie is, de batterij is binnen een uur op te laden tot een capaciteit van 80 procent”, aldus Moorman.

De grotere capaciteit, en de korte laadtijd, maken de toepasbaarheid volgens hem groot. “Voorheen moest je keuzes maken; afhankelijk van de schoonmaakklus kon je wel of niet snoerloos aan de slag. Nu niet, door de krachtige batterij heb je altijd voldoende zuigkracht.”

Minder onderhoud en kosten

Numatic was onder de noemer Pro Cordless al actief in de markt met snoerloze machines. Zo had de fabrikant al diverse reguliere stofzuigers zonder snoer, een compacte en snoerloze rugstofzuiger en een schrobzuigmachine. “Het NX300-batterijpakket kan dan ook voor het gehele snelgroeiende Pro Cordless-assortiment worden gebruikt”, verzekert Moorman. Pro Cordless biedt volgens hem gemak, veiligheid en kracht. “Dankzij één accu en oplaadsysteem heeft de gebruiker minder onderhoud en kosten.”

Nieuwe range machines

De komst van het nieuwe batterijpakket van Numatic gaat samen met de komst van een nieuwe machine. Zo heeft Numatic de 244NX compacte schrob-zuigmachine gepresenteerd. Deze machines zorgt volgens Moorman voor snelle, effectieve snoerloze reiniging op harde vloeren. “Traditioneel dweilen is vaak de enige oplossing bij het schoonmaken van kleine en drukke ruimtes. Neem een drogisterij. Of een supermarkt. Maar het probleem is dan vaak dat de vloeren doorgaans nat blijven. En het schoonmaakresultaat is vaak ook wisselend. Immers, je haalt de dweil toch steeds weer door het vuile water."

Bij de 244NX is dat anders. "Deze is licht, gebruiksvriendelijk en realiseert een goed schoonmaakresultaat. Heel belangrijk, de focus op hygiëne is bij de meeste bedrijven toegenomen sinds de coronacrisis.”

Pluspunten 244NX

  • Besparing op schoonmaakkosten
  • Minder waterverbruik
  • Lange werktijd
  • Snel opladen
  • One fits all-batterij

Voordeel op diverse vlakken

Ook is de 244NX ergonomische ontworpen en omvat de machines functies zoals ‘park-up’, waardoor gebruikers gemakkelijk obstakels kunnen verplaatsen. Verder heeft de machine een zuigmond die met de voet kan worden bediend. “Zo laat de 244NX vloeren schoon, droog en veilig achter, terwijl de arbeidskosten met 70 procent worden verlaagd”, zegt Moorman.

De zuigmond kan met de voet worden bediend

Dat laatste is vooral te danken aan het feit dat door over te schakelen van bekabeld naar draadloos de totale reinigingstijd elke dag wordt verkort, waardoor de productiviteit wordt gemaximaliseerd.

“En ook belangrijk; geen kabelstruikelingen meer. Zeker omdat er tegenwoordig vooral overdag wordt schoongemaakt is veilig en onopvallend schoonmaken zonder kabel heel belangrijk. Met de 244NX kan dat. En het waterverbruik wordt ten opzichte van traditioneel dweilen met 80 procent verminderd. Hoe? Door directe watertoevoer naar het midden van de borstels wordt het water gelijkmatig en consistent over het reinigingsgebied verdeeld, wat een goede waterefficiency oplevert. Met een tank van twee liter kan men een half uur werken. Kortom, iedereen die overstapt van traditioneel dweilen naar de 244NX haalt voordeel op verschillende vlakken.”

‘Zeker omdat er tegenwoordig vooral overdag wordt schoongemaakt is veilig en onopvallend schoonmaken zonder kabel heel belangrijk.’

Rogier Moorman

Trainingen

Voor een optimaal reinigingsresultaat zijn er ook trainingen. Maar omdat het geven van trainingen niet altijd eenvoudig is en tijdrovend, complex en kostbaar kan zijn, is er de Nu-Assist-app. Moorman: “Dit is een online en meertalige training, eenvoudig van achter de elk mobiel apparaat te volgen op een tijdstip wanneer het uitkomt, 24/7. En de training resulteert in verhoogde reinigingsprestaties en productiviteit.”

Moorman geeft te kennen dat trainingen onmisbaar zijn en dat de batterijtechnologie niet meer weg is te denken in de schoonmaak van de toekomst. “De voordelen zijn enorm, zo is de laatste jaren wel gebleken. Neem de rugstofzuiger, die hebben we al jaren snoerloos. Maar nu met het nieuwe batterijpakket is de werkduur langer en is de zuigkracht geoptimaliseerd. En dit is zeker nog niet het einde, we blijven investeren in de batterijtechnologie en snoerloze machines.”

Dit artikel is gesponsord door Numatic.

De nieuwe aanwinst: de 244NX, een compacte schrob-zuigmachine.

Partners