Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in
Sponsored content

Greenspeed “Wij geloven in efficiënte reinigers in tabletvorm”

Sinds de laatste fysieke Interclean Amsterdam drie jaar geleden, heeft Greenspeed niet bepaald stilgezeten. De producent van hoogwaardige en innovatieve schoonmaakoplossingen bouwde verder aan haar lijn met milieuvriendelijke probiotica-schoonmaakmiddelen. Ze presenteren hun nieuwe Probio Tab Multi en Probio Tab San tijdens de Interclean in de RAI Amsterdam. Michel de Bruin, CEO van Greenspeed, vertelt er enthousiast over: “Het is een product dat voor mens en natuur een grote toegevoegde waarde heeft.”

Voor veel mensen komt de term probiotica bekend voor, maar dan in het kader van voedsel. Probiotica worden in de schoonmaakindustrie echter ook steeds bekender. “Probiotica zijn goede bacteriën die wij aan het schoonmaakproduct toevoegen”, legt De Bruin uit. “Wanneer die bacteriën op het te reinigen oppervlak komen, doen ze direct hun schoonmaakwerk.” De Probio Tabs verwijderen organisch vuil en neutraliseren vieze geurtjes, zonder schade toe te brengen aan het milieu. Na de reiniging blijven de probiotica dagenlang doorwerken waardoor je een langdurig resultaat krijgt.

Michel de Bruin legt tijdens de schoonmaakvakbeurs Interclean Amsterdam 2022 uit hoe de nieuwe Probio Tabs van Greenspeed werken.

Probio Tabs

De Probio Tabs zijn bedoeld voor interieurreiniging en sanitairreiniging en werken eenvoudig en efficiënt. De Bruin legt uit: “Het zijn oplosbare tabletten die we toevoegen aan een sprayflacon gevuld met driehonderd milliliter water. We hebben er een sprayflacon bij ontwikkeld die gemakkelijk in gebruik is en oneindig hergebruikt kan worden. Zo besparen we op plastic. Ze zijn dan ook bedoeld voor iedereen die dagelijks schoonmaakt: zoals voor schoonmaakbedrijven, hotels en kantoren. Het is een heel duidelijk product. Je doet één tab in het water die na vier minuten volledig is opgelost. Op die manier voorkomen de Probio Tabs overdosering. De gebruiksklare spray met probiotica kun je tot drie maanden gebruiken.”

Geconcentreerd heeft de toekomst

Greenspeed ontwikkelt al langer schoonmaakmiddelen met probiotica, maar met de Probio Tabs zetten ze de volgende grote stap in de productlijn. “Wij hebben deze tabs gemaakt, omdat wij geloven in efficiënte, geconcentreerde schoonmaakproducten,” vertelt De Bruin. “Wij geloven dat het gewoon nodig gaat worden zodat we in de toekomst niet onnodig water transporteren. Bedenk dat we wereldwijd actief zijn in meer dan dertig landen. Je kunt je dan voorstellen hoe belangrijk het is om de kosten van het transport te beperken. Met deze geconcentreerde tablets hebben wij daarop een fantastisch antwoord. We besparen tot 99 procent CO2 en 99 procent aan opslagruimte.”

Minder CO2 en plastic

Niet alleen voor het financiële transportplaatje zijn de Probio Tabs een goede keuze. Doordat je geen water meer vervoert, vervoer je een stuk minder gewicht. “Dat scheelt natuurlijk heel veel CO2-uitstoot in je logistieke verhaal,” legt De Bruin uit. De tabs zijn verpakt in een doosje, waarmee het plasticafval geminimaliseerd wordt. Én je hebt minder opslagruimte nodig voor evenveel product in vergelijking met een vloeibaar schoonmaakmiddel. De Bruin: “In plaats van flessen van vijf liter heb je te maken met een klein doosje met zes tabletten. Met de Probio Tabs en de sprayflacons hebben we een heel mooi product dat helemaal veilig én ecologisch verantwoord is.”

Luxe uitstraling

De Probio Tabs zijn het antwoord op de vraag die afnemers op de vorige Interclean stelden aan Greenspeed. “Het product wordt hier heel goed ontvangen. Vooral ook door de partijen die op de vorige Interclean bij ons kwamen en heel graag onze probiotische producten wilden gebruiken. Die zijn dus echt enthousiast om het feit dat we die producten nu in geconcentreerde vorm kunnen aanleveren. Ook de look and feel van de Probio Tabs en de sprayflacon spreken aan. Het past bij onze nieuwe branding en het productconcept dat we nastreven: circulair, gezond en verrassend effectief.”

Blijven innoveren

De missie van Greenspeed luidt “cleaning the world with care, together”. Ook de komende jaren blijven ze hun producten verder ontwikkelen. Voor De Bruin is het namelijk duidelijk dat innovatie de sleutel tot de toekomst van de schoonmaak is. “Het is belangrijk om echt de juiste middelen te gaan zoeken voor je schoonmaaksystemen. Dat is natuurlijk altijd wel de boodschap geweest, maar nu moeten we echt gebruik maken van de enorme innovaties en vernieuwingen die er zijn. Met onze producten van Greenspeed, maar ook de mooie innovaties van onze collega’s hier op de Interclean. Mooie reinigingsproducten waarmee we de schoonmaak sneller, gemakkelijker en duurzamer kunnen doen en die ook nog eens het hygiëneniveau verbeteren. Richt je op dit soort producten die echt het onderscheid gaan maken in de toekomst. Want dat is in ons aller belang.”

Dit artikel is gesponsord door Greenspeed.

Greenspeed haalt Voka Charter Duurzaam Ondernemen binnen

Duurzaam Nieuws

Greenspeed haalt Voka Charter Duurzaam Ondernemen binnen

Greenspeed toetst haar acties aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dat heeft ertoe geleid dat de producent van schoonmaakmiddelen het Voka Charter Duurzaam Onderenmen toegereikt kreeg. Voka, als grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen, begeleidt bedrijven om te groeien op een maatschappelijk verantwoorde manier.
Enzymatisch reinigen of probiotisch reinigen: wat is het verschil?

Middelen & materialen Verdieping

Enzymatisch reinigen of probiotisch reinigen: wat is het verschil?

De termen enzymatisch reinigen en probiotisch reinigen zien we in schoonmaakland steeds vaker voorbij komen. Op het eerste gezicht lijken de twee schoonmaakmethoden op elkaar. Zo zijn het bijvoorbeeld beiden groene, duurzame reinigingsoplossingen. En bij beiden komen er enzymen aan te pas. Maar de werking én toepassing van de methoden verschillen wel degelijk van elkaar en mogen dan ook niet met elkaar verward worden. Volg Service Management op LinkedIn:
Greenspeed komt met nieuwe C-Shuttle werkwagens

Duurzaam Verdieping

Greenspeed komt met nieuwe C-Shuttle werkwagens

Greenspeed, producent van schoonmaakproducten en -systemen, brengt een nieuwe lijn van de C-Shuttle werkwagen op de professionele schoonmaakmarkt.Volg Service Management op LinkedIn:
Probiotische reinigingsmiddelen: schoonmaken met bacteriën

Middelen & materialen Verdieping

Probiotische reinigingsmiddelen: schoonmaken met bacteriën

De laatste tijd horen we er steeds meer over: probiotische reinigingsmiddelen. Of, zoals de VSR ze liever noemt: bacteriologische reinigingsmiddelen. Schoonmaakmiddelen waar goede bacteriën aan zijn toegevoegd die organische vervuiling afbreken tot voeding en er daardoor voor zouden zorgen dat de slechte (ongezonde of stinkende) bacteriën zich minder of niet meer kunnen vermeerderen. “Bij de juiste toepassing is het een perfect product, maar blijf realistisch nadenken. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Dan is het vaak ook zo.”

Partners