Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in
sponsored content

Elektrische vrachtfiets de nieuwe standaard voor schoonmaakprofessionals in steden.

Duurzaamheid speelt een grote rol in de schoonmaakbranche. Steden raken overvol en slibben dicht door de grote hoeveelheid auto's en bestelbussen. Gebieden worden autoluw gemaakt en fietsers en voetgangers komen op de eerste plek. Hierdoor zien schoonmaakbedrijven steeds vaker dat klanten duurzaamheid belangrijker vinden. Bijvoorbeeld bij aanbestedingen. Eén van de manieren om jouw bedrijf in een aanbesteding uit te laten blinken is door elektrische vrachtfietsen toe te voegen aan het wagenpark.

Elektrische vrachtfiets de nieuwe standaard voor schoonmaakprofessionals in steden.

Met een bestelbus de stad in wordt ieder jaar lastiger door het auto-ontmoedigingsbeleid van de stadsgemeenten. Parkeerplaatsen verdwijnen in rap tempo, parkeren zelf wordt steeds duurder en rijden in de binnenstad gaat op z'n snelst stapvoets. Daarnaast wordt het ook steeds kostbaarder om een voertuig op fossiele brandstof te rijden; de kosten voor een volle tank rijzen de pan uit. Kortom; een schoonmaakklus in de binnenstad is een ware kwelling.

Als reactie stappen schoonmaakbedrijven over op een volledig elektrisch wagenpark bestaande uit elektrische bestelbussen. Hiermee ontloop je echter niet de autoluwe plannen van gemeenten. Parkeren blijft een probleem en de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen blijft een kostbare optie.

Een alternatief voor bedrijven werkzaam in stedelijke gebieden is een gemixt wagenpark met elektrische vrachtfietsen. Deze voertuigen zijn duizenden euro's goedkoper dan de elektrische bestelbus en zijn ideaal voor het bewegen in drukke gebieden. Met de elektrische bak- en vrachtfietsen kan je gemakkelijk klussen binnen kleinere afstanden doen. Voor grotere afstanden kan de elektrische bestelbus gebruikt worden.

Klanten waarderen een duurzame oplossing

Inmiddels zijn er steeds meer slimme ondernemers die het nut van een elektrische vrachtfiets zien. Zo draagt een elektrische vrachtfiets bij aan een schoon en groen imago. Een bak- of vrachtfiets is, in tegenstelling tot de meeste bedrijfswagens niet luchtvervuilend. Zo draag je bij aan een schone en milieuvriendelijke oplossing, wat steeds meer klanten waarderen of zelfs als vereiste hebben voordat ze met een schoonmaakprofessional in zee gaan.

Recent onderzoek van Possible, een Britse belangenorganisatie voor klimaatverandering, kwam tot de conclusie dat een vrachtfiets 90% minder uitstoot dan een dieselbus en een derde minder dan een elektrische bestelbus. Deze berekening houdt zelfs rekening met de uitstoot voor het extra voedsel dat gegeten wordt door een fietser.

Daarnaast kun je als ondernemer je zakelijke bakfiets volledig beplakken en er een ware eyecatcher van maken.

De vrachtfiets; de efficiënte oplossing voor in de stad

Naast de ecologische voordelen, biedt een vrachtfiets ook een efficiente oplossing voor betrouwbare aankomsttijden. Je fietst gemakkelijk langs lange files, opstoppingen of andere obstakels op de weg en komt op de afgesproken tijd aan bij de klant. Een plotselinge spoedklus is hierdoor geen enkel probleem. Niet alleen efficiënter voor de werknemers, maar ook voor de klanten.
Dolmans is één van die slimme ondernemers die sinds 2020 gebruik maakt van een elektrische vrachtfiets. Ook zij merkten dat opdrachtgevers steeds vaker milieu en maatschappij centraal zetten en waren op zoek naar een efficiëntere manier van werken. Daarom hebben ze een flinke slag gemaakt en elektrische vrachtfietsen van Babboe Pro toegevoegd aan hun wagenpark.

Met deze vrachtfiets kun je verantwoord door de stad manoeuvreren, bij de locatie parkeren en heb je geen parkeerkosten. Alleen maar pluspunten dus!

“Negen van de tien keer kun je de bedrijfswagen niet dicht bij de locatie parkeren,” vertelt Dolmans. “Dat betekent dat spullen uitgeladen moeten worden op de locatie en vervolgens de auto geparkeerd moet worden op een plek die vaak enkele minuten van de werklocatie is. Naast het feit dat er werkminuten verloren gaan, moet je er ook niet aan denken dat je iets vergeten bent om uit je auto te halen. Met deze vrachtfiets kun je verantwoord door de stad manoeuvreren, bij de locatie parkeren en heb je geen parkeerkosten. Alleen maar pluspunten dus!”

Fiscale voordelen en lagere aanschafprijs

De overstap naar een andere bedrijfswagen of vrachtfiets is voor een groot deel ook een financiële afweging. Gelukkig stimuleert de Nederlandse overheid het investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Zo zijn er verschillende fiscale regelingen die het aantrekkelijk maken om een elektrische vrachtfiets aan te schaffen.

Door gebruik te maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kan je belastingvoordeel netto oplopen tot ruim 14% van je investering. Daarnaast komen veel bedrijven in aanmerking voor de Kleinschaligheidsaftrek (KIA). Voor een elektrische vrachtfiets ontvang je daarvoor een belastingvoordeel van 28% op het investeringsbedrag.

Daarbij komt dat een elektrische vrachtfiets in aanschaf een stuk goedkoper is dan de elektrische bestelbus. De meeste elektrische bestelbussen zijn verkrijgbaar vanaf € 25.000,-. Een elektrische vrachtfiets schaf je al aan vanaf €2.439,-. Bij aankoop van een elektrische vrachtfiets van rond de € 5.500,- levert dit al gauw een fiscaal voordeel op van meer dan € 1.100,-.

Probeer gratis voor een langere periode

Om jou zelf te laten ervaren wat de voor- en nadelen van een elektrische vrachtfiets zijn, biedt het vrachtfietsmerk Babboe Pro nu tijdelijk een gratis proefperiode aan. In deze proefperiode van twee weken (ter waarde van 150 euro) ontdek je vrijblijvend de mogelijkheden van een vrachtfiets.

Benieuwd naar de manier waarop een elektrische vrachtfiets jouw bedrijf vooruit kan helpen? Maak dan nu een afspraak en probeer het gratis. Of bel direct met een adviseur van Babboe Pro voor een persoonlijk gesprek (033 – 7410 745).

Dit artikel is gesponsord door Babboe Pro.

Partners