Nomineer jouw schoonmaker / team / leidinggevende / glazenwasser van het jaar!

Nomineer hier

Wat is beter? Biobased reinigen door verneveling of met microvezel en water?

Welke methode is het meest effectief bij het reinigen met probiotica? De traditionele methode met water en microvezeldoekjes? Of is vernevelen de beste manier? Hago Next en Alpheios lieten onderzoek uitvoeren naar de werking en effectiviteit van het vernevelen van een schoonmaakmiddel dat goedaardige bacteriën bevat in een kantooromgeving.

Vernevelen, een revolutionaire bevinding

Door verneveling komen de bacteriën in het mengsel ook op alle plekken in de ruimte terecht die niet bereikbaar zijn met traditionele schoonmaak. Op die manier zouden positieve micro-organismen door bijna het gehele gebouw vervuiling wegnemen en het binnenluchtklimaat zuiveren. Een revolutionaire bevinding, vanwege het ontstaan van langdurig positief bio-evenwicht.

Zou 20 procent sneller werken dan de huidige schoonmaakmethodieken

De producent claimt dat dit nieuwe schoonmaakconcept de hoeveelheid fijnstof, allergenen, biofilms en chemische verontreinigingen vermindert, de geurbeleving verbetert, de schoonkwaliteit verhoogt ten opzichte van traditionele schoonmaak en dat deze schoonmaakmethode 20 procent sneller werkt dan de huidige schoonmaakmethodieken.

Geen significant verschil in tijdsduur, schoonmaakkwaliteit of geurbeleving

Tijdens de pilot zijn, gedurende 12 weken, twee identieke afdelingen onderzocht. Op de ene afdeling is schoongemaakt door verneveling van de bacteriën; op de andere afdeling is er traditioneel schoongemaakt met microvezel en water. Na afloop van de pilot bleek dat er geen significant verschil in tijdsduur zit tussen beide schoonmaakmethoden. Ook bleek er geen (visueel) verschil waarneembaar in de schoonmaakkwaliteit of geurbeleving.

Vernevelen van schoonmaakmiddelen en bacteriën in aanwezigheid van mensen wordt ontraden

De kosten stegen bij het reinigen met bacteriën, omdat er reinigingsmiddel (microbiologisch) en meer microvezeldoeken nodig zijn. Door diverse instanties, waaronder de NVWA, wordt het vernevelen van schoonmaakmiddelen en bacteriën in aanwezigheid van mensen ontraden. Daarom is deze methode ook niet geschikt voor dagschoonmaak.

Reinigingsmiddelen die bacteriën bevatten goed in te zetten in specifieke omstandigheden

Let wel, reinigingsmiddelen an sich die bacteriën bevatten zijn zeer goed in te zetten in specifieke omstandigheden. Bijvoorbeeld voor de bestrijding nare urinegeur. Alpheios heeft hiervoor al meer dan 10 jaar een microbiële reiniger in het assortiment, genaamd Biosan. Biosan wordt niet door verneveling aangebracht, maar klamvochtig of nat.

Lees ook:
Probiotica voor ‘groen’ schoonmaken
Laat de goede bacteriën niet lijden onder de kwade

Overig

Launching Partners