Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Vlemmix en Van der Sluijs (ICS Groep): “Lonen stijgen harder dan tarieven”

Met het marktonderzoek en bijbehorend omzetoverzicht krijgen we een mooi beeld van hoe de schoonmaakbranche ervoor staat. Maar omzet zegt niet alles. Daarom legden wij elf schoonmaakondernemers zes vragen voor. Over hoe zij terugkijken op het afgelopen jaar, hun visie op de branche, kansen en uitdagingen, en – voor zover mogelijk – over de toekomst. Dit keer William Vlemmix en Bart van der Sluijs, directie ICS Groep. Volg Service Management op LinkedIn:

1. Hoe kijken jullie terug op 2019?

Van der Sluijs: “2019 was voor ons een mooi jaar. We zijn als ICS wederom in omzet en resultaat gegroeid. Daarnaast voor het 2e jaar op rij Beste schoonmaakbedrijf van Nederland volgens de MT1000. De groeiambitie in de zorg hebben we kunnen realiseren. We verwachten daar meer van in de toekomst. Ook intern zijn er belangrijke stappen gezet. We hebben ons continuous improvement team uitgebreid en hebben ons continue verbeterprogramma nog beter geborgd in de organisatie.”

2. Wat is jullie verwachting voor 2020 en verder?

Vlemmix: “De lonen stijgen veel harder dan de tarieven. Hierdoor staan de marges enorm onder druk. Het antwoord is om meer omzet en dus een hogere meer brutomarge te boeken en lagere indirecte kosten te maken. Dat is de manier om een gezonde marge te behouden. De grote schoonmaakbedrijven worden door overnames steeds groter en de kleinere schoonmaakbedrijven krijgen het steeds zwaarder. ICS zet ook in op groei zorgt dat de ‘achterdeur dicht blijft’. Een cultuur van continu verbeteren op alle niveaus in de organisatie en ketensamenwerking zijn de belangrijkste thema’s voor de komende drie jaar.”

3. Hoe rooskleurig/somber zien jullie de toekomst in?

Van der Sluijs: “We zien de toekomst positief in. Onze ambitie is om niet de grootste maar wel de beste te worden. Onze verwachting is dat we in vier  jaar tijd naar 70 miljoen euro omzet kunnen groeien. Deels autonoom, deels door overnames. Per 1 januari 2021 gaan we live met het Afas-ERP-systeem. Hierdoor kunnen we nog korter op de bal spelen en onze opdrachtgevers en medewerkers nog beter ontzorgen.”

4. Welke nieuwe dienstverlening zien jullie eventueel kansen?

Vlemmix: “Ketensamenwerking wordt steeds belangrijker dus wij zien kansen in Integrated Facility Management.”

5. Welke kansen en uitdagingen zien jullie op het terrein van duurzaamheid?

Van der Sluijs: “Dit blijft een lastig thema. Wij zetten in op duurzame relaties met onze opdrachtgevers en medewerkers. Vitaliteit van onze medewerkers heeft de hoogste prioriteit. Langdurige relaties met onze opdrachtgevers zorgen voor rust en leiden automatisch tot efficiencyverbeteringen. In partnership durven we kritisch naar elkaar te zijn en dagen we elkaar uit om beter te worden.”

6. Welke kansen en uitdagingen zien jullie op het gebied van digitalisering?

Vlemmix: “Met behulp van digitalisering kunnen we efficiënter werken en dit stelt ons in staat om tegen dezelfde absolute aanneemsom in minder tijd hetzelfde of een beter resultaat neer te zetten. Het is dé manier om de balans te vinden tussen stijgende loonkosten en nagenoeg gelijkblijvende tarieven.”

Benieuwd naar de visies van de andere tien schoonmaakondernemers? We hebben ze voor je samengevat in één overkoepelend artikel: Visie schoonmaakbranche: van ‘alleen’ schoon naar een totaalbeleving op maat.

Overig

Partners