Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Schoonmaakbedrijf Fonville krijgt boete van 50.000 euro

Schoonmaakbedrijf Fonville moet een boete van 50.000 euro betalen voor het niet naleven van de veiligheidsvoorschriften van de Arbowet. Dat meldt RTV Drenthe. Als gevolg daarvan viel Jelle Wachtmeester bij schoonmaakwerkzaamheden op het dak van verpakkingsbedrijf Solidus Solutions ruim vijf meter naar beneden. Hij overleed enige dagen later aan zijn verwondingen.

Lagere boete

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een boete van 100.000 euro, waarvan 30.000 euro voorwaardelijk. De rechter kwam tot een lagere boete, omdat het bedrijf niet eerder is veroordeeld. Op basis van het onderzoek en op zitting is gebleken dat het in het algemeen de vereiste aandacht besteedt aan aspecten van veiligheid op de werkplek. Daarnaast heeft het bedrijf de risico’s van het werken bij lichtkoepels landelijk in de branche onder de aandacht gebracht.

Jelle Wachtmeester was op 21 februari 2019 op het dak van Solidus Solutions papierpulp aan het opruimen. Dat deed hij in de buurt van luchtkoepels. Door onduidelijke redenen is hij door zo’n lichtkoepel vijf tot zes meter naar beneden gevallen en kwam daarbij op de betonnen vloer terecht. Op 5 maart 2019 overleed hij aan zijn verwondingen.

Lees ook:

Overig

Partners