Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Marktonderzoek schoonmaakbranche: Uitstekend 2019, maar corona zorgt voor onvoorspelbaar 2020

Elk jaar maakt Service Management in haar marktonderzoek de balans op. Hoe staat het ervoor in de schoonmaakbranche? Welke schoonmaakbedrijven wisten het afgelopen jaar een mooie omzetgroei te behalen? En wie moest juist genoegen nemen met een lagere schoonmaakomzet? 

De whitepaper is op 27 mei aangepast, omdat er een foutje in was geslopen. 

Omzet, personeel en verwachtingen

Voor het Service Management marktonderzoek over de schoonmaakbranche leverden de bedrijven zelf hun cijfers aan. De schoonmaakbedrijven werden gevraagd naar hun omzetcijfers over 2018 en 2019 en naar hoe die omzet is opgebouwd: hoeveel procent is reguliere schoonmaak, specialistische schoonmaak, glasbewassing, zorg, facilitaire diensten of eventueel iets anders? Daarnaast werd ook gevraagd naar de hoeveelheid personeel in 2018 en 2019 en naar hun verwachtingen van dit jaar.

Analyse van schoonmaakbranche en omzetoverzicht

Het marktonderzoek van Service Management bestaat feitelijk uit twee delen: de analyse van de aangeleverde cijfers door financiële experts van CFI, een onafhankelijke corporate finance boutique. Met daarnaast natuurlijk het welbekende omzetoverzicht: een ranglijst van de Nederlandse schoonmaakbedrijven op basis van hun behaalde omzet. Voor het eerst in jaren kent deze ranglijst een nieuwe koploper!

Het marktonderzoek over 2019

Uit het marktonderzoek blijkt dat 2019 een uitstekend jaar was voor de schoonmaakbranche. De gezamenlijke omzet van de tien grootste schoonmaakpartijen steeg naar maar liefst 1,9 miljard euro. De gemiddelde omzetgroei in de sector ligt op 5,2 procent. Meer weten? Download dan hieronder gratis het volledige onderzoeksrapport (whitepaper, actuele versie)! 

Download hier deze whitepaper

Overig

Partners