Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kärcher vult portfolio aan met twee éénschijfsmachines

Met de BDS 43/Orbital C en BDP 43/400 C vult Kärcher zijn portfolio van éénschijfsmachines aan met twee oplossingen. Lees ook: Peter van der Jagt (Duofort) over vloeronderhoud: Schoonmakers kunnen de vloer maken of brekenVolg Service Management op LinkedIn:

De BDS 43/Orbital C combineert orbitale en roterende bewegingen. Die maken het volgens de leverancier mogelijk om vanuit alle richtingen te werken. “Zo worden betere reinigingsresultaten bereikt in de helft van de arbeidstijd die normale éénschijfsmachines nodig hebben. De flexibele gebruiksmogelijkheden zijn erg interessant voor dienstverleners in gebouwen, maar ook voor gebruikers in de detailhandel, de gastronomie of de industrie.”

Diverse vloeroppervlakken

De BDS 43/Orbital C is volgens Kärcher geschikt voor diverse vloeroppervlakken, zoals marmer, beton, natuursteen, parket, vinyl of tapijt. “Schrobben, kristalliseren, polijsten en textielreiniging zijn dus mogelijk met slechts één machine. Met deze machine kan men strippen, dieptereinigen en licht renoveren op kleine tot middelgrote oppervlakken.” De BDS 43/Orbital C maakt  56 dB(A) geluid. De borsteldruk van deze robuuste machine bedraagt in normale modus 38 kg en kan zonder extra gewicht worden verhoogd tot 55 kg voor speciale toepassingen. Dankzij de eenvoudige bediening is hij zelfs voor onervaren personeel erg makkelijk te bedienen.

Verschillende reinigingstaken

De nieuwe éénschijfsmachine BDP 43/400 C kan volgens Kärcher ingezet worden voor verschillende reinigings- en onderhoudstaken. “Het toestel is geschikt voor zowel sproeireiniging als het polijsten van vloerbedekkingen. Bovendien kunnen ook moeilijkere ruimtes efficiënt worden gereinigd want deze éénschijfsmachine gaat moeiteloos onder meubelen en radiatoren en bereikt zelfs de smalste ruimtes. Dit nieuwe model werkt erg stil en is ideaal voor gebruik op plaatsen met veel publiek, zoals winkelcentra, of op geluidsgevoelige plaatsen, zoals ziekenhuizen.” De grote wielen moeten het transport vergemakkelijken. “Zelfs traptreden kunnen zonder veel moeite worden genomen. Een extra stopcontact op de machine zorgt ervoor dat – indien nodig – een afzuigeenheid kan worden aangesloten om stofvorming tijdens het polijsten te verminderen.”

Lees ook

Overig

Launching Partners