Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kärcher introduceert nieuw pistool voor hogedrukreinigers

De koud- en warmwater hogedrukreinigers van Kärcher worden voortaan uitgerust met het Easy Force pistool. De verminderde krachtinspanning voorkomt belasting van hand en vingers en dus ook verkramping van de spieren. Onbewust gebruik wordt vermeden door een gele veiligheidsknop in de hendel. De knop wordt opnieuw vrijgegeven na een korte bediening van het pistool.

“Kärcher heeft dit nieuwe pistooldesign gebruikt voor verdere verbeteringen. Het resultaat is een nieuw ontwerp voor beide interfaces van het pistool naar de lans en naar de hogedrukslang. Een viervoudige trapezoïde schroefdraad zorgt voor een strakke, betrouwbare aansluiting in slechts één draai (360°). Andere verbindingen – van de lans naar de sproeikoppen en van de slang naar de hogedrukreiniger – hebben ook zo’n schroefdraad. Zo kunnen alle componenten snel en eenvoudig vervangen worden.”

Ook compatibel met bestaande hogedrukreinigers

In totaal werden 476 accessoire-onderdelen aangepast naar de nieuwe schroefdraad. Dankzij speciale adapters kan het nieuwe pistool ook aangesloten worden op bestaande hogedrukreinigers. De adapters kunnen eveneens worden gebruikt om nieuwe hogedrukreinigers met de nieuwe schroefdraad te verbinden met bestaande onderdelen. “Ook de klep werd substantieel verbeterd, met keramische kogel en klepzitting. Dit zorgt voor een duurzame, betrouwbare afdichting.” Het Easy Force pistool is geschikt voor alle koud- en warmwater hogedrukreinigers van Kärcher met een maximale druk tot 300 bar.

Lees ook: 
Kärcher opent nieuw hoofdkantoor in Made

 

 

 

Overig

Launching Partners