Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Vebego had ondanks corona een financieel sterk jaar: 1,2 miljard omzet in 2021

Ondanks dat 2021 een zware wissel heeft getrokken op de organisatie en haar medewerkers, heeft Vebego financieel een heel goed jaar gehad. De vraag vanuit de zorg en andere opdrachtgevers was groot en er was extra aandacht voor hygiëne. Daarnaast werd begin 2022 met de overname van Hectas de organisatie uitgebreid met meer dan 8.000 collega’s. Vebego zette zo een enorme stap op de Duitse markt.

©Vebego

Dat blijkt uit het jaarverslag van het concern.

Nettoresultaat gestegen

In 2021 maakten de Vebego-bedrijven gezamenlijk een omzet van € 1,267 miljard. Daarmee behaalde Vebego over 2021 een nettoresultaat van € 28,3 miljoen versus € 16,7 miljoen in 2020 en € 9,2 miljoen in 2019. Met de acquisitie van hectas Facility Services in Duitsland is geïnvesteerd in de groei van het bedrijf om de positie als facilitair dienstverlener te versterken.

CEO Ton Goedmakers: “We zijn trots dat we in zo’n jaar een robuust resultaat hebben gerealiseerd, met goede financiële cijfers. De resultaten geven vertrouwen om te ondernemen en te groeien. Om meer betekenisvolle banen te creëren.”

Lees ook

Trots

Corona zorgde ervoor dat ook 2021 een jaar vol onzekerheden, met bedreigingen én kansen was. Maar Ton Goedmakers zegt vooral enorm trots te zijn: “Trots op onze prestaties en op de stappen die we als bedrijf hebben gezet. Dat hebben we met zijn allen gedaan. Onder moeilijke omstandigheden. We hebben een groot beroep gedaan op de flexibiliteit, inzet en het ondernemerschap van iedereen bij Vebego. We zijn heel dankbaar voor de manier waarop dit is opgepakt, in elke laag van de organisatie.”

Vebego viel dit jaar – het eerste onder leiding van een nieuwe generatie – in de prijzen en werd gekroond tot het familiebedrijf van het jaar: “De erkenning voor het harde werk van onze medewerkers” aldus Goedmakers.

Toekomst

Vebego wil vooroplopen als inclusief werkgever. Ton Goedmakers: “Wij zijn ervan overtuigd dat de wereld op zijn mooist is als iedereen kan meedoen. Vanuit deze overtuiging willen wij de meest inclusieve werkgever van Nederland worden, en anderen inspireren ook hun bijdrage te leveren.”

Lees ook

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners