Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Samenwerken: Geef schoonmaakbedrijf meer ruimte om te ondernemen

"Geef als opdrachtgever je leverancier meer ruimte om te ondernemen. Veel contracten zijn nog altijd dichtgetimmerd, maar eigenlijk zou je moeten kunnen volstaan met een contract op 1 A4, dus meer op outcome gebaseerd."

Dat zegt Michel Pan, Manager Business Strategie bij D&B The Facility Group, in gesprek met Facto over de samenwerking tussen opdrachtgevers en hun opdrachtnemers, zoals schoonmaakbedrijven.

Michel Pan: "Geef je dienstverlener de ruimte om zijn expertise te gebruiken."

Gezamenlijk vraagstuk

"In uitbestedingsrelaties gaat het in de praktijk nog teveel om een opdracht die door de opdrachtgever aan de leverancier wordt verstrekt in plaats van dat je iets als een gezamenlijk vraagstuk ziet dat je probeert op te lossen. Laat de dienstverlener zijn ding doen en geef hem de ruimte om zijn expertise te gebruiken, dan is de kans veel groter dat je mooie resultaten bereikt", vervolgt Pan.

-> Lees het hele interview met Michel Pan

Durven loslaten is volgens Pan dan ook cruciaal voor een goede samenwerking. "Veel uitbestedingscontracten worden nog altijd gemaneged door managers aan opdrachtgeverszijde. Waarom is dat? Ga jij een schilder die je inhuurt om je huis te schilderen ook op zijn vingers kijken? Als het goed is vertrouw je toch op zijn expertise? Meer loslaten, dat zou zeker een goede stap zijn en tot betere prestaties leiden."

Leestip: Serie over samenwerken
Facto is een zusteruitgave van Service Management en is hét platform rondom facility management. Dit artikel maakt onderdeel uit van een serie over de samenwerking tussen opdrachtgever en dienstverlener.

Lees ook

Laatste nieuws

Ondernemen

Launching Partners