Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

OSB en RAS starten uitleencentrum voor schoonmaakpersoneel

Branchevereniging OSB is in samenwerking met Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS) en de sociale partners (FNV en CNV) het Mobiliteitscentrum Schoonmaak gestart. Bedoeling is dat schoonmaakbedrijven via het centrum elkaars personeel kunnen uitlenen. Volg Service Management op LinkedIn:

De financiering van het project komt voort uit gelden vanuit de RAS die voor deze crisis zijn gereserveerd. “De invloed van het coronavirus op schoonmaakbedrijven, glazenwassers en hun opdrachtgevers is enorm groot”, stellen beide partijen in een persbericht.  “Schoonmaakbedrijven maken overuren, maar worden ook getroffen doordat het coronavirus de bedrijfsvoering bij de diverse opdrachtgevers stil heeft gelegd.”

Medewerkers blijven in dienst en verantwoordelijkheid van eigen werkgever

Hoe het werkt? Voorzitter Piet Adema van OSB: “‘De medewerkers blijven in dienst en de verantwoordelijkheid van de eigen werkgever, maar worden uitgeleend aan collega-bedrijven in de regio. Hiermee blijven mensen aan het werk en wordt een veilige en schone werk- en leefomgeving gegarandeerd.”

Belangrijk om stevige bijdrage te leveren in crisis

Ellen Dekkers, directeur RAS: “We vinden het belangrijk om een stevige bijdrage te leveren in deze crisis. De sociale partners steunen dit initiatief en we zetten met elkaar de schouders eronder om de bedrijven en hun medewerkers te ondersteunen. Het is belangrijk om te benadrukken dat dit voor alle schoonmaakbedrijven en hun medewerkers is.”

Kans om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen

Adema: “Het Mobiliteitscentrum Schoonmaak biedt schoonmaakondernemers de kans om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. In deze tijden van coronacrisis heeft de ene ondernemer tijdelijke behoefte aan meer ervaren collega’s, terwijl de ander minder werk heeft voor zijn medewerkers. Met ons Mobiliteitscentrum Schoonmaak matchen we deze vraag-en-aanbod op regionaal niveau.”

Schoonmaakondernemers die gebruik willen maken van te Mobiliteitscentrum, kunnen contact opnemen met OSB via telefoonnummer 073 648 38 50 optie 2 of zich aanmelden via een aanmeldingsformulier.

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners