Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Nieuwe cao schoonmaak is definitief akkoord

De nieuwe cao schoonmaak is nu definitief akkoord bevonden door de vakbonden en werkgeversorganisatie OSB. Alle leden van de vakbonden en werkgeversorganisatie hebben er eerder ook al  mee ingestemd. Waar de partijen het eerst nog oneens waren over de precieze tekst van de cao, is ook dat nu definitief opgelost en overeengekomen. Volg Service Management op LinkedIn:

Vertraging door onenigheid over precieze tekst cao schoonmaak

In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 december werd het onderhandelingsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Toen was het aan de leden van de vakbonden en OSB om daarmee in te stemmen. Na een kleine onenigheid over de precieze tekst van de cao, is dan nu eindelijk de knoop doorgehakt en is iedereen akkoord. Nu is het alleen nog wachten op de minister om de gloednieuwe cao algemeen bindend te verklaren.

Schoonmakers krijgen vrij op hun verjaardag (of op 1 mei)

De nieuwe cao schoonmaak heeft een looptijd van 2,5 jaar: van januari 2019 tot en met juni 2021. Nieuw is dat schoonmakers vanaf 2020 een extra vrije dag krijgen op hun verjaardag, meldt OSB. Dit is de eerste cao waarin dit mogelijk is. In overleg met de werkgevers mogen schoonmakers deze vrije dag ook op 1 mei op nemen.

Lonen van schoonmakers stijgen met 7,5 procent

Ook gaan de lonen in de schoonmaak flink omhoog gedurende de looptijd van de cao: stapsgewijs stijgen de lonen met 7,5 procent. Met 3 procent in 2019, 3 procent in 2020 en 1,5 procent in 2021.

De eindejaarsuitkering gaat ook stapsgewijs omhoog:  in 2019 met 0,65 procent, in 2020 met 0,35 procent en in 2021 met 1 procent.

Tekst cao naar minister

De tekst van de cao gaat nu naar de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees. Hij kan de cao, of delen daarvan, algemeen verbindend verklaren, waarna deze definitief geldt voor de hele schoonmaak- en glazenwasserssector.

Volledig overzicht van afspraken nieuwe cao schoonmaak

Benieuwd naar alle afspraken die zijn gemaakt voor de nieuwe cao schoonmaak? Lees voor een compleet overzicht >> Er is een deal voor de cao-schoonmaak: 3% in 2019, 3% in 2020 en 1,5% in 2021

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners