Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

Monsma manager cao, arbeidsverhoudingen en projecten bij Schoonmakend Nederland

Fedde Monsma (51) is 1 juni in dienst getreden bij Schoonmakend Nederland als manager Cao, Arbeidsverhoudingen en Projecten.Lees ook: Rob Rommelse (Schoonmakend Nederland): Plannen hoger minimumloon onverantwoord voor onze sectorLees ook: Schoonmakend Nederland doet dringende oproep aan nieuw kabinet: Geef onze cruciale sector meer ruimte om te ondernemenWie werkt waar in de schoonmaak?
In dit overzicht alle carrièreveranderingen in de schoonmaak op een rij. 
Volg Service Management op LinkedIn:

Rob Rommelse, directeur van Schoonmakend Nederland: “Fedde brengt veel ervaring met zich mee. Ervaring die wij als brancheorganisatie goed kunnen gebruiken, gezien de uitdagingen op ons pad, waaronder het blijvend onderstrepen van het belang van kwalitatieve schoonmaak na de coronacrisis en het afsluiten van de nieuwe cao voor onze sector.”

Mooie uitdagingen

Monsma onderstreept de woorden van zijn directeur: “De schoonmaaksector is een sector met mooie uitdagingen op een vakgebied waar ik altijd met veel plezier in heb gewerkt. In de sector wordt hard gewerkt door ondernemers, die niet alleen goed willen kunnen ondernemen, maar ook een bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Ik hoop vanuit mijn nieuwe rol deze ondernemers hierin te kunnen ondersteunen.”

Loopbaan

Monsma is geen onbekende in de wereld van arbeidsvoorwaarden en cao’s. Meest recentelijk werkte hij bij de Diabetesvereniging Nederland als manager Belangenbehartiging en Beleid. In een eerdere functie heeft hij bij de BOVAG gewerkt als manager Arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen en was hij daar ook eerste onderhandelaar voor de cao Motorvoertuigen. Als adviseur Nieuw Beleid heeft hij bij Sportwerkgevers heeft hij de vernieuwing van de arbeidsvoorwaarden in gang gezet. Ook heeft hij een verleden bij vakbond CNV, waar hij heeft gewerkt als cao-onderhandelaar, onder meer voor de supermarkt-cao en de cao’s van  Ahold. Als zelfstandige heeft hij vorige jaar nog de cao voor het Zweedse meubelconcern IKEA afgesloten. 

 

Laatste nieuws

Ondernemen

Launching Partners